Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

«Σφίγγα» ο δήμαρχος…

«Σφίγγα» ο δήμαρχος…

«Κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του. Είναι σφίγγα…». Με αυτή τη φράση αυτοδιοικητικός παράγοντας του Αγρινίου περιγράφει την τακτική του Γιώργου Παπαναστασίου αναφορικά με το νέο σχήμα των αντιδημάρχων η ανακοίνωση του οποίου τοποθετείται χρονικά περί τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος όπως και σύσσωμο άλλωστε το δημοτικό συμβούλιο ορκίζονται την 30η Αυγούστου και ακολουθούν οι δημαιρεσίες την 8η Σεπτεμβρίου ωστόσο η σεναριολογία είναι πλέον έντονη για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις των εννέα αντιδημάρχων.

Σε αυτό το μέτωπο λοιπόν πολλές είναι οι φήμες που διακινούνται ωστόσο αξιόπιστες πληροφορίες δεν υπάρχουν καθώς ο επανεκλεγείς δήμαρχος δεν  ανοίγει τα χαρτιά του. Αυτό δεν σημαίνει  βέβαια πως δεν έχει ανοίξει ο κύκλος των  επαφών του με τους δημοτικούς συμβούλους και τους συνεργάτες του, αντιθέτως…

Με βάσει πάντως τη φημολογία έχει δημιουργηθεί η αίσθηση πως ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν προτίθεται να προβεί σε ριζικές αλλαγές. Η διάχυτη εκτίμηση είναι πως τα νέα πρόσωπα στις αντιδημαρχίες θα είναι τρία-τέσσερα  και πως στο σχήμα θα διατηρηθούν πέντε με έξι από τα σημερινά, ο «κορμός» δηλαδή. Δύο από τους «πρωτάρηδες» συμβούλους λέγεται πως θα συμμετάσχουν στο σχήμα ενώ το όνομα του ενός φέρεται ως σίγουρο και διακινείται για το αντικείμενο του πολιτισμού.

Ερωτηματικό αποτελεί και ο ρόλος που θα έχει ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης καθώς διίστανται οι πληροφορίες για το εάν θα παραμείνει στο πόστο του, καθώς θεωρείται πως άσκησε με επιτυχία τα καθήκοντα του, ή αν θα αξιοποιηθεί σε άλλη θέση.

Πέραν ωστόσο των σεναρίων και των υποθέσεων  δεδομένη θεωρείται η ανακατανομή αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων και η αναδιάρθρωση και στα Νομικά Πρόσωπα καθώς πρόσωπα που αξιοποιήθηκαν απέτυχαν και η παραμονή τους πλέον είναι με ερωτηματικό. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα από κάποιους…

Όπως και να έχει τις επόμενες ημέρες το παζλ της νέας δημοτικής αρχής θα συμπληρωθεί  ενώ τις τελικές εξελίξεις θα επηρεάσει και το ενδεχόμενο της σύμπραξης με άλλη παράταξη κάτι που δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό σε αυτή τη συγκυρία παρά τις… μεμονωμένες προσδοκίες που έχουν εκφραστεί.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.