Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Συγκίνηση για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ: Στέκεται όρθιος, πιάνει παιχνίδια, λέει ο πατέρας του

Συγκίνηση για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ: Στέκεται όρθιος, πιάνει παιχνίδια, λέει ο πατέρας του

Στη Βοστόνη βρίσκεται εδώ και μήνες ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ και σύμφωνα με τον πατέρα του κάθε μέρα είναι και ένα θαύμα.

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ δίνει μάχη στη Βοστόνη με την νωτιαία μυική ατροφία τύπου Ι και πλέον αντιδρά θετικά στην θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε.

Πατέρας Παναγιώτη-Ραφαήλ: Στέκεται στα πόδια μόνος του

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο» λέει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο πατέρας του παιδιού Γιώργος Γλισσιώτης.

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία

Ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ τονίζει για το παιδί «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι θα καταφέρει να επιστρέψει σε 1-1,5 μήνα στην Ελλάδα καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης στο μικρό αγόρι. «Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» αναφέρει ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Οπως αναφέρει ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα συνεχίσει την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα: «Ο φυσικοθεραπευτής στον οποίο πηγαίναμε τον Παναγιώτη τον είχε από τριών μηνών στα χέρια του. Τον πονάει. Ασχολείται μαζί του. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι σπάνιο και ανεκτίμητο».

Μάλιστα σε βίντεο που είχαν αναρτήσει πριν από λίγες ημέρες στο Facebook οι γονείς, ο μικρός εμφανιζόταν όρθιος στα πόδια με τους ίδιους να μιλούν για θαύμα.
Ενα θαύμα το οποίο οφείλεται στον κόσμο που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του προκειμένου ο Παναγιώτης Ραφαήλ να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ για να κάνει θεραπεία. Δείτε την προοδο του παιδιού στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.