Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Μύτικας: Σήμα κινδύνου, φύλακες γρηγορείτε! Τα δίκυκλα μηχανάκια

Μύτικας: Σήμα κινδύνου, φύλακες γρηγορείτε! Τα δίκυκλα μηχανάκια

Κατάσταση ανυπόφορη και λίαν επικίνδυνη εξελίσσεται στον Μύτικα, που δημιουργούν αυτήν την χρονική περίοδο οι μαθητές του Λυκείου Μύτικα και βέβαια όχι μόνον αυτοί με τους εκρηκτικούς και εκκωφαντικούς θορύβους, που δημιουργούν τα μηχανάκια, στα οποία οι επιβαίνοντες οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους δρόμους του Μύτικα!

Γράφει ο Νίκος Θωμά Νταής*

Δεν σέβονται, ούτε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ούτε ώρες κοινής ησυχίας!

Δεν υπολογίζουν αν ησυχάζουν οι ηλικιωμένοι γέροντες, άρρωστοι, μικρά παιδιά, εργαζόμενοι, στιγμές ανθρώπινης θλίψης και κάθε ιερό και όσιο…..

Η υπομονή των κατοίκων έχει υπερβεί κάθε όριο! Όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται, αλλά «εις ώτα μη ακουόντων»!

Κρούω το κώδωνα του κινδύνου όπως έχω πράξει κατά το παρελθόν για την κατάσταση αυτή, αλλά και για την έλλειψη σήμανσης των δρόμων. Με την ιλιγγιώδη ταχύτητα που τρέχουν με τα μηχανάκια τα παιδιά μας κινδυνεύει τόσο η ίδια η ζωή τους, όσο και η ζωή των άλλων συνανθρώπων, που κυκλοφορούν στους δρόμους είτε πεζοί, είτε με οχήματα! Σήματα στους δρόμους δεν υπάρχουν, ούτε διαγράμμιση! Ξέφραγο αμπέλι και όποιον πάρει ο χάρος….. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι τα μηχανάκια τα οδηγούν παιδιά που αμφιβάλλουμε αν είναι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας!

Ο κίνδυνος είναι ορατός!

Έχουμε κλάψει και θρηνήσει με θύματα από τα μηχανάκια δικά μας παιδιά στην περιοχή μας! Καθώς και από υπερβολική ταχύτητα άλλων οχημάτων! Έχουμε χρέος λοιπόν να προστατέψουμε την ζωή τους αλλά και την ζωή όλων μας.

Είμαι καθημερινός αυτόπτης μάρτυρας των περιστατικών αυτών, καθότι το σπίτι μου είναι πλησίον του Λυκείου Μύτικα. Με εκκωφαντικούς θορύβους αναπτύσσουν τόση ταχύτητα, που οι μπροστινοί τροχοί από τα μηχανάκια υπερίπτανται στον αέρα…..

Πλησίον του Λυκείου από όπου διέρχονται οι μαθητές να μεταβούν στο Λύκειο, διασταυρώνονται εξ (6) δρόμοι και δεν υπάρχει σήμανση, οπότε ο κίνδυνος για συγκρούσεις με οχήματα, αλλά και με πεζούς είναι πολλαπλός!

Για το πρόβλημα αυτό έχω δημοσιογραφήσει πολλές φορές γιατί οι συγκρούσεις γίνονται μπροστά στα μάτια μου. Τρέχουν όλοι οι γείτονες να τους βγάλουν από τα συγκρουσθέντα οχήματά τους και να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες!

Στην διασταύρωση αυτή των εξ δρόμων λειτουργεί super-market  και συρρέει κόσμος. Από τους δρόμους αυτούς διέρχονται οι μαθητές να μεταβούν στο Λύκειο, αλλά και στο Γυμνάσιο Κανδήλας, αφού έξω από το Λύκειο σταθμεύει το λεωφορείο που τους μεταφέρει στο Γυμνάσιο Κανδήλας αλλά και τους επαναφέρει τις μεσημβρινές ώρες. Σύντομα αποπερατώνεται και το καινούργιο κτήριο, που θα συστεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο και από τους δρόμους αυτούς θα διέρχονται και μικρότερης ηλικίας μαθητές. Ποιος θα τους προστατέψει;

Επικαλούμαστε λοιπόν το ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, του Γυμνασίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με τον κ. Λυκειάρχη, την κ. Γυμνασιάρχη, τον κ. Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ,την κ. Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, να καλέσουν τον Διοικητή της Τροχαίας Αγρινίου και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας για μια υπεύθυνη ενημέρωση στους μεγάλους χώρους του προαυλίου του Λυκείου και Γυμνασίου, των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και τους κινδύνους που διατρέχουν και εγκυμονούν οι παραβάτες, αλλά και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την έλλειψη σήμανσης των δρόμων. Ο Μύτικας έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο με πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες οι οποίοι συνεχώς διαμαρτύρονται για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, από το οποίο πλήττεται ο τουρισμός, η μοναδική πηγή σωτηρίας από τον οικονομικό μαρασμό που μας έχει επιφέρει ο επάρατος κορωνοϊός.

Το πρόβλημα είναι φλέγον και πολύ σοβαρό και πάντα επίκαιρο.

Γρηγορείτε λοιπόν! «Οι καιροί ου μενετοί», «Κάλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Όχι άλλα αδικοχαμένα θύματα στην άσφαλτο!

*σ. Συμβολαιογράφος

Επίτιμο μέλος της 

ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(FEDERAZIONE NAZIONALE

STAMPA ITALIANA)

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.