Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Προς αναδιαμόρφωση η οδός Γρίβα στο Αγρίνιο

symvasi-griva

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η αναδιαμόρφωση ενός κεντρικού δρόμου του Αγρινίου, της οδού Γρίβα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η «Ανακατασκευή και Διαμόρφωση της οδού Γρίβα» συνολικού προϋπολογισμού 921.000,00 € (με Φ.Π.Α.) περιλαμβάνει εργασίες σε όλο το μήκος της Γρίβα (420,00 μ.) από την οδό Ι. Σταΐκου έως την οδό Αλεξόπουλου.

Το σημαντικό αυτό έργο προβλέπει ανακατασκευή του δρόμου σε όλα τα επίπεδα Συγκεκριμένα στις υποδομές δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, στον ηλεκτροφωτισμό (πλήρη δίκτυα και οδοφωτισμός), οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμια (κράσπεδα, ρείθρα, πλακόστρωση πεζοδρομίων κλπ.) αλλά οριζόντια και κάθετη σήμανση. Η κατασκευή περιλαμβάνει και τοπικά προσαρμογή της οδού Γρίβα με τις οδούς Μπαϊμπά, Παναγοπούλου, Μακρή κλπ., οδούς στα σημεία με τις οποίες διασταυρώνεται.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έκανε λόγο για σπουδαιότητα του έργου αναφέροντας τα εξής: «Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης. Η διαμόρφωση της οδού Γρίβα θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Δεν λύνουμε απλά χρόνια προβλήματα στην λειτουργία ενός κεντρικού δρόμου αλλά παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της περιοχής. Οι εργασίες ανακατασκευής της Γρίβα είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που περιλαμβάνει ένα σύνολο παρεμβάσεων εντός του αστικού ιστού. Η Δημοτική Αρχή δεν σταματά να σχεδιάζει. Σε πείσμα των καιρών υλοποιούμε έργα προς όφελος των πολιτών».

odos griva

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Με την Σουλιου τι γινεται,τουλαχιστον με το κομματι απι Παπαστρατου μεχρι την μητροπολη,να γινει κατι σαν την Μπαιμπα.

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ .ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΣΙΔΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ . ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΜΕΙΝΑΝ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑΞΙ .ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 3. Ανώνυμος

  Αξιοποιήστε επιτέλους το πάρκο και συνδυάσετε το με πεζοδρόμηση της Παπαστράτου. Έτσι θα αλλάξει όψη η πόλη μας.

 4. oxi

  δυστυχώς μόνο το κέντρο τους νοιάζει…Καθαριότητα μόνο το κέντρο έχει το υπόλοιπο Αγρίνιο βρωμάει ντροπή..Τα χόρτα στους δρόμους έχουν φτάσει το ένα μετρό.Αλλα η δημοτικη αρχη εχει κανει ενα τιποτα να φυγουν αμεσως μο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.