Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

“Aναβάθμιση των υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας”

kentro ygeias amfiloxias
Με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη του δήμου Αμφιλοχίας “Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση” κάνει λόγο για σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Βαγγέλη Τσούκα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή και την Αναγέννηση» με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα και την διευθύντρια- συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. Αμφιλοχίας κα Σπυριδούλα Καραδήμα.
Ο κ. Ζαμπάρας τόνισε ότι: «Επιθυμία του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ είναι όλες οι Υπηρεσίες Υγείας της χώρας να είναι συνεχώς βελτιούμενες, διευρυνόμενες και οικονομικά βιώσιμες για όλους τους πολίτες , καθώς και για τις επόμενες γενεές, στοχεύοντας σταθερά:
• Στη διαρκή βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, μέσω της ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,
• Στη διασφάλιση ισότιμης και καθολικής πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας,
• Στην ενίσχυση της συνεργασίας των χρηστών υπηρεσιών υγείας, των επαγγελματιών υγείας-πρόνοιας, των φροντιστών και της κοινότητας (τοπική κοινωνία), για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας και
• Στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω δράσεων εκπαίδευσης και ενδυνάμωσής του.
Ακολούθως η κ. Καραδήμα παρουσίασε όλες τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν από την έναρξη της θητείας της το Νοέμβριο του 2016, τονίζοντας ότι:
1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βελτιωθεί και διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η πρόσβαση των ασθενών στο Κ.Υ Αμφιλοχίας. Εξετάζοντας άλλωστε τα στατιστικά στοιχεία της νοσολογικής κίνησης του Κ.Υ. των τελευταίων χρόνων, φαίνεται ότι στο ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Αμφιλοχίας προσέρχονται 27.000-35.000 περιστατικά σε ετήσια βάση, εκ των οποίων περίπου το 30% είναι επείγοντα. Από τα τακτικά περιστατικά, περί τις 15.000 ετησίως προσέρχονται για συνταγογράφηση. Ταυτόχρονα, εξετάζονται περί τα 5.000 περιστατικά ετησίως στα 8 (οκτώ) Περιφερειακά Ιατρεία του Κ.Υ. Αμφιλοχίας και σε 13 επιπλέον κοινότητες της περιοχής ευθύνης αυτών και συνταγογραφούνται περί τις 40.000 συνταγές, ετησίως. Δεδομένου ότι η περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Αμφιλοχίας είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, τα 8(οκτώ) Π.Ι. ευθύνης του Κ.Υ. Αμφιλοχίας, είναι στη Νεάπολη, Κεχρινιά, Σπολάϊτα, Λεπενού, Λουτρό, Στάνος, Μενίδι και Σαρδίνια.
2. Παρατηρώντας τα στοιχεία των εργαστηριακών εξετάσεων του Κ.Υ. και συγκρίνοντας τα στοιχεία (Μάϊος 2016 – Μάϊος 2017) καταγράφεται διπλασιασμός των αριθμών εξετάσεων στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες (αιματολογικό, βιοχημικό, μικροβιολογικό, ηλεκτροκαρδιογραφήματα).
3. Από τον Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησε εκ νέου να λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο, όπου εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά που παραπέμπονται από τους γιατρούς και χωρίς ραντεβού. Στο ακτινολογικό εργαστήριο επέστρεψε στη θέση του ο τεχνολόγος ακτινολόγος, ώστε η εξυπηρέτηση των ασθενών να είναι άμεση. Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου με ψηφιακό μηχάνημα βοηθά περισσότερο το έργο των γιατρών με την άριστη απεικόνιση των ακτινογραφιών
4. Για το μικροβιολογικό εργαστήριο έχει αγοραστεί το τελευταίο εξάμηνο σημαντικός εξοπλισμός και έχουν προστεθεί αντιδραστήρια για επιπλέον εξετάσεις καθώς και στέλνονται ειδικές εξετάσεις σε εργαστήριο αναφοράς στο ΠΕΔΥ Ιωαννίνων.
5. Οργανώθηκε το τελευταίο οκτάμηνο η διοικητική υπηρεσία κατόπιν της στελέχωσής της με τρεις διοικητικούς υπαλλήλους.
6. Ορίστηκαν τρείς Ελεγκτές ιατροί στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας για την καλύτερη διευκόλυνση των ασθενών, καθημερινά.
7. Δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών ραντεβού με τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών ( 26423-60029).
8. Ενεργοποιήθηκε η αλλαγή του τηλεφωνικού κέντρου του Κ.Υ. Αμφιλοχίας και αναβαθμίστηκε μέσω της σύνδεσης με το Σύζευξις.
9. Αναβαθμίστηκε επίσης ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός των ιατρείων του Κ.Υ. και της διοικητικής υπηρεσίας (υπολογιστές, εκτυπωτές, κ.α) για την διευκόλυνση των ιατρών στην συνταγογράφηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και του προσωπικού του Κ.Υ.
10. Γίνεται ταχύτερη προμήθεια αναλώσιμων, φαρμακευτικού υλικού και αντιδραστηρίων, ώστε να μην υπάρξει έλλειψη.
11. Έγινε οργανωμένα η συντήρηση – επισκευή των υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρογεννήτριας του Κ.Υ. Επίσης, είναι σε εξέλιξη η μελέτη για την εκπόνηση σχεδίου πυρασφάλειας του κτιρίου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
12. Έχει γίνει η προετοιμασία για τον ελαιοχρωματισμό εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου του Κ.Υ. Αμφιλοχίας και αναμένεται η έγκριση για υλοποίησή του.
13. Από τον Ιούλιο του 2017 και μία φορά το μήνα τουλάχιστον, θα επισκέπτεται αγροτικός ιατρός του Κ.Υ. την Κοινότητα Μπούκας του Δήμου Αμφιλοχίας για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού κυρίως σε συνταγογράφηση και την διευκόλυνση της πρόσβασης των ηλικιωμένων και υπερηλίκων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.