Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Σημαντική διάκριση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για περιβαλλοντικές δράσεις του (φωτο)

Σημαντική διάκριση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για περιβαλλοντικές δράσεις του (φωτο)

Η Παιδική HELMEPA είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η περιβαλλοντική ομάδα της Δ΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, πραγματοποίησε περιβαλλοντικές δράσεις που καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Συμμετείχε σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών (Αστακός, Τουρλίδα), ενημερώθηκε για την αξία του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη αδιαφορία.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το σχολικό έτος 2018-2019, βραβεύθηκε ως αυτό με τις πιο στοχευμένες δράσεις για την προστασία της θάλασσας σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Ο μαθητής της Δ΄ τάξης, Δημήτρης Κατσακιώρης, επιλέχθηκε να συμμετέχει στην Ετήσια Πανελλήνια Συνάντηση Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα στις 12-13 Δεκεμβρίου 2019. Εκεί συμμετείχαν 13 μαθητές από όλη την Ελλάδα, ένας από κάθε Περιφέρεια, ο συντονιστής εκπαιδευτικός του Προγράμματος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου Ηλίας Κυρίος και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλίκας, καθώς και οι γονείς των μαθητών. Εμψυχωτής του εκπαιδευτικού προγράμματος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου ήταν ο Διευθυντής Φώτης Χριστοδούλου.

Συμμετείχαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί  Άννα Παναγιωτοπούλου, Κατερίνα Χατζησάββα, Μαρία Αποστολίδη και Ανδριάνα Παβέλη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.