Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου

Σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου

palaio-nosokomeioΗ Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου έδωσε στη δημοσιότητα (μέσω της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ) την τελική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την «Αναδιαμόρφωση του κτιρίου (Κ7) του παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου για τη στέγαση του ΠΕΔΥ-ΜΕ Αγρινίου», συνολικού ενδεικτικού τον προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.
Η απόφαση αυτή, μαζί με την μελέτη των μηχανικών και τον προϋπολογισμό του έργου, έχει ήδη αποσταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Απομένει πλέον η απόφαση της Περιφέρειας για την ένταξη του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για τις δομές υγείας.
Το έργο κρίνεται από το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει στην απόφασή του, «στρατηγικής προτεραιότητας».
«Για εμάς τους κατοίκους της περιοχής και συνολικά της πόλης είναι έργο ζωής.Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ερήμωση της περιοχής και η μετατροπή των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου σε εστία μόλυνσης, σε άντρο κλεφτών και ναρκομανών. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η εγκατάλειψή του και, ως δημόσια περιουσία, να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και με την πρέπουσα προσοχή», αναφέρει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Υπογραμμίζεται ότι με αυτό το έργο ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και των υπόλοιπων χώρων του, τη μεταφορά σ’ αυτό και άλλων υπηρεσιών για τη στέγαση των οποίων σε μισθωμένους χώρους, δαπανώνται τεράστια ποσά. Σημειώνεται ότι το συνολικό εμβαδόν του παλαιού Νοσοκομείου ανέρχεται στα 7.000 μ2.
Η επιτροπή διαμηνύει πως και μετά απ’ αυτή την εξέλιξη θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι την αξιοποίηση του συνόλου των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου.
Καλεί παράλληλα τους φορείς της πόλης να κινητοποιηθούν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. «Η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου μας αφορά όλους», αναφέρει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΖΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΩ ΚΕΛΠΝΟ ;
    ΞΕΡΕΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΣΑΣ ΕΠ΄ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΙ ;

  2. Ανώνυμος

    Η Νομαρχία που στεγάζεται στο παλιό κτελ και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που στεγάζεται σε ιδιωτικό χώρο και πληρώνει ενοίκιο, αλλά. …………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.