Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

«Συμμαχία Πολιτών»: να αποσύρει τις κλήσεις σε απολογία των 17 εργαζομένων ο δήμος Αγρινίου

«Συμμαχία Πολιτών»: να αποσύρει τις κλήσεις σε απολογία των 17 εργαζομένων ο δήμος Αγρινίου

Aνακοίνωση της δημοτικής παράταξης Αγρινίου “Συμμαχία Πολιτών”

Συνάντηση της «Συμμαχίας Πολιτών» με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Την «Συμμαχία Πολιτών» εκπροσώπησαν οι Γιώργος Καραμητσόπουλος και Θανάσης Πάστρας.

Στη συνάντηση  υπήρξε ενημέρωση από το ΔΣ του Συλλόγου ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τις υπερωρίες που έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους 9 μήνες και πως 17 εργαζόμενοι κλήθηκαν σε απολογία επειδή δεν έκαναν υπερωρίες την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019.
Η «Συμμαχία Πολιτών» αναφέρει πως στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

«Θεωρούμε επίσης υποκρισία και προσπάθεια εκφοβισμού την κλήση σε απολογία εργαζομένων που απλά διεκδικούν το δίκιο τους όταν ο Δήμος δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους για 9 ολόκληρους μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι έκαναν κανονικά τις υπερωρίες τους χωρίς να πληρώνονται», σημειώνει η Συμμαχία Πολιτών που καλεί άμεσα την Δημοτική αρχή:

– να αποσύρει τις κλήσεις σε απολογία των 17 εργαζομένων
– να πληρώσει όλες τις οφειλόμενες υπερωρίες των εργαζομένων

Καταλήγει η Συμμαχία Πολιτών: «Τέλος επειδή διάφορα πα παγαλάκια άρχισαν να μιλάνε και πάλι για παραχώρηση σε ιδιώτες της καθαριότητας κλπ οφείλουμε να επαναλάβουμε την θέση μας υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Γι΄ αυτό απαιτούμε να στελεχωθούν με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό οι δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκών όπως είναι η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.