Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Σήραγγα “Τεμπονέρα”, Λίμνη “Παύλου Μπακογιάννη” και στη μέση “Κενταύρου Νέσσου”. Ποιο το πρόβλημα;

tafiassoskentavroiΤελικά -αν διαβάστηκε- παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο agrinionews.gr σχεδόν  εισακούστηκε για την ονοματοθεσία της σήραγγας της Κλόκοβας. Τότε είχε προταθεί να ονομαστεί “Ταφιασσός”ως αρχαία ονομασία του βουνού των Κενταύρων. Δείτε το αντίστοιχο άρθρο εδώ.

Τελικά επικράτησε το πιο εύηχο και πιασάρικο “Κενταύρου Νέσσου”. Τελικά δεν υπήρξε  taboo με την ελληνική μυθολογία όπως διατυμπανίζονται από άλλες πολιτικές τοποθεσίες.

Σε πολλούς χτύπησε το “Τεμπονέρα” και το “Ανδρέας Παπανδρέου” ως “βαμμένα” πολιτικά ονόματα. Δεν θα γίνει αναφορά  τόσο στη δεύτερη, αλλά κυρίως στην  πρώτη περίπτωση. Εδώ καλό είναι να θυμηθούμε ότι η πολιτική βία δεν έχει πολιτικό ιδιοκτήτη. Προέρχεται από τα απόνερα και το υπέδαφος της πολιτικής ζωής δεξιά και αριστερά.

Πολύ σωστά πρέπει τα θύματα της πολιτικής βίας να τιμώνται. Πολύ σωστά τιμήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης για τη Λίμνη Κρεμαστών. Όλοι χειροκρότησαν τότε με ελάχιστες luben εξαιρέσεις.

Σε άλλο σημείο της Δυτικής Ελλάδας επιλέχτηκε πριν λίγες μέρες να δοθεί το όνομα ενός άλλου θύματος της πολιτικής βίας, του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Αυτή τη φορά η πολιτική βία είχε άλλη προέλευση.

Ίσως πρέπει μια μέρα στην Ελλάδα να ανεχόμαστε ο ένας τους ήρωες του άλλου και να τους τιμούμε μαζί. Μόνο έτσι θα πάμε  μπροστά.

Ποιο το πρόβλημα λοιπόν;

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. CHRISTOS

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ ΑΡΘΡΘΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ.

  2. Σάκης

    Ταφιασσός είναι το όνομα του όρους, μετέπειτα Παλιοβούνα, Κλόκοβα…..Κι όχι Κένταυρος Νέσσος που της δόθηκε. Δυστυχώς τα ψευτοπαλικάρια της αριστερής θολοκουλτούρας πάλι θαμπώθηκαν από τα έργα ιδιοτικοποίησης της Ελλάδας μας. Τα βλέπει η πρώην μεγάλη δημοκρατική παράταξη (ΝΔ) και…βγάζει σπυριά. Το δε παιλαι ποτέ κραταιό κόμμα του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να αμυνθεί….από τον πρωτόγνωρο νεο-φιλελευθερισμό-θολοσοσιαλισμό του ψευτοΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…..Και η Ελλάς κόβεται φέτες και ξεπουλιέται από τα υπογραφόμενα ήδη στα 1-2-3 μνημόνια και στο επόμενο που έρχεται…..Μόνο η πίστη στο Χριστό μας έμεινε που ανασταίνεται…Όσο για την Ελλάδα αυτή μόνιμα αποκαθηλώνεται εντός της Ευρωζώνης. Ζητείται ηγέτης επειγόντως!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.