Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για τον κορωνοϊό – Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών

Συστάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για τον κορωνοϊό – Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών

“ώρα ευθύνης: Σημαντικός ο περιορισμός των παιδιών”

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, που έγινε την Τρίτη 10 Μαρτίου, και μετά από συζήτηση του θέματος για την διαχείριση της επιδημίας του COVID-19 αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

1) Να βγει αφίσα με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ και να τοιχοκολληθεί στα Νοσοκομεία, στα Ιατρεία, (Δημόσια και Ιδιωτικά) στα Κέντρα Υγείας, σε όλους τους Δημόσιους Χώρους και στα καταστήματα στην περιοχή ευθύνη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου.

2) Καμία Δημόσια ή Ιδιωτική αρχή δεν πρέπει να αυτοσχεδιάζει. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ είναι σαφής, ανανεώνονται συνεχώς και πρέπει να τηρούνται στο έπακρο.

3) Αναβολή ημερίδων, πάσης φύσεως συγκεντρώσεων, για την αποφυγή του συνωστισμού.

4) Σύμφωνα με την σύσταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου συστήνει στους γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (όλων των βαθμίδων) να τηρήσουν την προτροπή του υπουργού Υγείας και να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τις ημέρες αυτές.

Δεν έχει νόημα να είναι κλειστά τα σχολεία αλλά τα παιδιά να συγχρωτίζονται σε φροντιστήρια, να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα με έναν ή δύο συμμαθητές, να πηγαίνουν σε αθλητικές δραστηριότητες (ειδικά αυτές που γίνονται σε εσωτερικούς χώρους), να ακολουθούν συλλόγους σε εκδρομές και δραστηριότητες, ακόμα και να μαζεύονται σε χώρους διασκέδασης ή σπίτια κατά μεγάλες ομάδες.

Η προσωπική ευθύνη, η ατομική πρωτοβουλία, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα εξ ημών, είναι αυτά που μπορούν να αναχαιτίσουν τον ρυθμό μετάδοσης του κορωνοϊού και να δώσουν στην περιοχή μας και στη χώρα μας το χρόνο να προετοιμαστεί αλλά και να εισέλθει στην Άνοιξη, όπου παρατηρείται επιστημονικά ύφεση γενικά των ιώσεων λόγω ανόδου της θερμοκρασίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.