Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Σκάκι: Μεγάλη συμμετοχή στο 2ο Ομαδικό Ράπιντ Φιλίας στη Ναύπακτο

skaki-rapid-filias-nafpaktou (1)
«To σκάκι ενώνει…» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Έπαχτος σχετικά με το 2ο Ομαδικό Ράπιντ Φιλίας που διοργάνωσε στη Ναύπακτο με συμμετοχές από την Άρτα, τα Ιωάννινα, την Άμφισσα, το Αγρίνιο, τον Πύργο και την Πάτρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Πέρσι ξεκίνησε απλά σαν μια αξιέπαινη προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά οι σκακιστές της ΕΣΣ Πελοποννήσου. Φέτος άνοιξε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του φέρνοντας στον ίδιο χώρο σκακιστές από τρεις ενώσεις. Πρόκειται για το 2ο Ομαδικό Ράπιντ Φιλίας που διοργάνωσε ο Α.Σ.Ο. Ναυπάκτου Έπαχτος με πρωτοβουλία και έμπνευση του προέδρου του Παναγιώτη Νάκη το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο φιλόξενο και σύγχρονο χώρο του Ξενοδοχείο Nafs.

Φέτος έχοντας ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το σκάκι, το σκακιστικό αυτό τουρνουά ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής. Έφερε στα σκακιστικά τραπέζια αντιμέτωπους μικρούς και μεγάλους από διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα έχοντας ως μοναδικό στόχο να προσφέρει πέντε ώρες σκακιστικής χαράς. Και τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ήταν εντυπωσιακό, αφού δικαιολόγησε πέρα για πέρα τον τίτλο του.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Σκακιστικό Τουρνουά Φιλίας

Εξήντα πέντε σκακιστές και σκακίστριες από δεκατρείς σκακιστικούς συλλόγους συνέθεσαν 16 τετραμελείς ομάδες οι οποίες εκπροσωπώντας 6 Νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκαν στο ετήσιο ομαδικό ραντεβού της Ναυπάκτου, που μετά και τη φετινή ανταπόκριση θα πρέπει πλέον να θεωρείται θεσμός.

Παρούσες στο σκακιστικό «στίβο» οι πόλεις της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Άμφισσας, του Αγρινίου, του Πύργου, της Πάτρας και της Ναυπάκτου.

Απουσίαζαν οι εγωισμοί, οι εντάσεις, οι φιλονικίες, οι αμφισβητήσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χωρίζει μικρούς και μεγάλους που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για την ασπρόμαυρη σκακιέρα και τα 32 κομμάτια της. Όφελος μόνο η ψυχαγωγία η οποία προσφέρθηκε απλόχερα σε όσους συμμετείχαν σε αυτό το ξεχωριστό Ράπιντ Φιλίας.

Αγωνιστικά η ΝΕ Πατρών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, η ΕΣ Άμφισσας το αργυρό και ο ΣΣΑΣ Άγιος Βασίλειος Ρίου το χάλκινο.Η τοπική ομάδα ΑΣΟΝ ‘ΕΠΑΧΤΟΣ ‘-1 ισοβάθμισε στη τέταρτη θέση με την ΣΑ ΠΥΡΓΟΥ. Ωστόσο ο μεγάλος νικητής ήταν μόνο ένας.Το σκάκι, που απέδειξε πως μπορεί ακόμη και στις δύσκολες ημέρες μας να ενώνει, φέρνοντας κοντά και κάνοντας φίλους, όλους όσοι ξέρουν να το αγαπούν αδιαφορώντας για το αν είναι νικητές ή ηττημένοι.

Για αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ.

nakis p

skaki-rapid-filias-nafpaktou (3)

skaki-rapid-filias-nafpaktou (4)

skaki-rapid-filias-nafpaktou (5)

skaki-rapid-filias-nafpaktou (6)

skaki-rapid-filias-nafpaktou (7)

skaki-rapid-filias-nafpaktou (8)

skaki-rapid-filias-nafpaktou (9)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.