Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Προς άνοιγμα της αγοράς στις 18 Ιανουαρίου

Προς άνοιγμα της αγοράς στις 18 Ιανουαρίου

Oριστική φέρεται να είναι η απόφαση της Κυβέρνησης για ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr.

Οι αποφάσεις βέβαια θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας αφου συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων όπου θα τεθεί το θέμα της λειτουργίας της αγοράς, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και ακολούθως θα κάνουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση.

Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου με την μέθοδο click away αλλά ενδέχεται στον τομέα της ένδυσης-υπόδησης να λειτουργήσει εξ αρχής το click in shop.

Kαι στις περιπτώσεις βέβαια θα απαιτείται το κλείσιμο ραντεβού, με το click in shop η πώληση να γίνεται εντός του καταστήματος και το click away η παράδοση να γίνεται εκτός, όπως ίσχυσε κατά την εορταστική περίοδο.

Για την εστίαση ωστόσο δεν γίνεται καμία σκέψη για άνοιγμα.

Σε δηλώσεις το Open ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανέφερε  ότι «πρέπει να λειτουργήσει η αγορά άμεσα κι αυτός είναι ο στόχος» ενώ πρόσθεσε ότι το click away δεν επιβάρυνε το επιδημιολογικό status. Έτσι, όλη την εβδομάδα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο με το οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα – εφόσον, βέβαια, δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.

Το πλήρες άνοιγμα της αγοράς, πάντως, μοιάζει λίγο απίθανο, με βάση και τα λεγόμενα του Χαράλαμπου Γώγου, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθάναση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.