Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

“Σκουπιδότοπος” στο δρόμο μετά την αρδευτική διώρυγα στη Λεύκα Αγρινίου (φωτο)

skoupidia-lefka (3)
Σκουπιδότοπος τείνει να μετατραπεί ένα σημείο στην περιοχή της Λεύκας Αγρινίου (αμέσως μετά τη γέφυρα στην μεγάλη αρδευτική διώρυγα πλησίον του πολιτικού αεροδρομίου), σύμφωνα με καταγγελίες διερχόμενων πολιτών στο agrinionews.gr.
Συγκεκριμένα, στο σημείο υπήρχε ένας κάδος απορριμμάτων ο οποίος κάηκε από άγνωστη αιτία πριν τις εορτές του Πάσχα και ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου. Στο χρονικό διάστημα αυτό κάποιοι απορρίπτουν σακούλες και τσουβάλια με απορρίμματα με αποτέλεσμα να αρχίσει να συγκεντρώνεται σημαντική ποσότητα από αυτά, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Με δεδομένο ότι η περιοχή είναι απόκεντρη και κυκλοφορούν σκυλιά και άλλα ζώα, υπάρχει διασπορά των απορριμμάτων και δημιουργία άσχημης (το λιγότερο) όσο και επικίνδυνης κατάστασης.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το σημείο είναι δίπλα σε αρδευτική διώρυγα και εντός των ημερών που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία, μεγάλη ποσότητα των σκουπιδιών θα καταλήξει σε αυτή και η διασπορά τους θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, με τη μόλυνση να επεκτείνεται.
Αναγνώστης μάλιστα εκφράζει στην καταγγελία την απορία του για την μεγάλη καθυστέρηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, ώστε να αντικαταστήσει, τον εν λόγω κάδο σκουπιδιών καθώς και για το σκεπτικό αυτών που απορρίπτουν εκεί τα απορρίμματά τους, καθώς χωρίς κάδο δεν μπορεί να γίνει η αποκομιδή και προκαλείται η επικίνδυνη αυτή κατάσταση.
Καταλήγοντας ο αναγνώστης αναφέρει στην καταγγελία του ότι και πριν την καταστροφή του κάδου υπήρχε σημαντικό πρόβλημα, καθώς στο σημείο υπάρχουν αρκετές αγροικίες και οικίες Ρομά για τις οποίες δεν επαρκεί μόνο ένας κάδος, καθώς το απορριμματοφόρο περνάει μόλις μία φορά την εβδομάδα από την περιοχή και τα σκουπίδια πάλι καταλήγουν στον δρόμο, στα παρακείμενα αγροτεμάχια και στην ευρύτερη περιοχή μέσω της αρδευτικής διώρυγας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα…

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

skoupidia-lefka (1)

skoupidia-lefka (4)

skoupidia-lefka (5)

skoupidia-lefka (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.