Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Σκουτερά: κουφάρια ζώων μέσα στον χείμαρρο κοντά στην γεώτρηση

Σκουτερά: κουφάρια ζώων μέσα στον χείμαρρο κοντά στην γεώτρηση

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες  κατοίκων στην περιοχή της Σκουτεράς το ποτάμι(Ερμίτσα), που αυτή την εποχή αρχίζει και φουσκώνει, εμφανίζει συχνά εικόνες όπως στις φωτογραφίες.

Όπως εδώ φαίνεται ένα κουφάρι αρνιού σε άλλες περιπτώσεις «κατεβαίνουν» φίδια, σκουπίδια και άλλα υλικά. Το ζήτημα είναι πως ο χείμαρρος περνά κοντά στην γεώτρηση από την οποία υδροδοτείται η περιοχή, κάτι που δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σκουτεράς, πάντως, κάποιοι κάτοικοι νομίζουν ότι το χωριό υδροδοτείται από το ποτάμι. Η γεώτρηση είναι περιφραγμένη από την ΔΕΥΑΑ και στην κοίτη του χειμάρρου έχουν γίνει παρεμβάσεις για να μην υπάρχει εμπλοκή με την γεώτρηση. Όμως νεκρά ζώα ή άλλα σκουπίδια δεν μπορεί να αποκλειστούν να υπάρχουν  μέσα σε ένα ποτάμι.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν αυτά τα σκουπίδια ή τα κουφάρια ζώων λιμνάζουν για πολύ καιρό κοντά στην γεώτρηση και ειδικά όταν υπάρχει ζέστη και ξηρασία. Πέραν του αισθητικού μέρους, όπου δεν είναι και ό, τι καλύτερο να βλέπεις ένα τέτοιο θέμα κοντά στο σημείο από όπου υδρεύεται ένα χωριό, υπάρχει πάντα και το ερώτημα τι προκαλεί τον θάνατο ενός ζώου μέχρι να φτάσει εκεί, κοντά στην γεώτρηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.