Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

Οι αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και με σημερινή του ανακοίνωση γνωστοποίησε τα όσα αποφασίστηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνεδρίασε την Τετάρτη 22/01/2020 ώρα 10:00 στο Αγρίνιο, στο Εργατικό Κέντρο,  με διευρυμένη σύνθεση , το Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α Νομού Αιτωλ/νίας . Στη συνεδρίαση  συμμετείχαν τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής , οι Διοικούσες  Επιτροπές των Παραρτημάτων  από την  Αμφιλοχία, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, καθώς  και ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας  Συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. , συνάδελφος Δήμος Κουμπούρης.

Μετά την ενημέρωση  από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας   και τον Πρόεδρο του Σωματείου , αλλά  και τη συζήτηση  που ακολούθησε,  το Συμβούλιο  αποφάσισε  τα παρακάτω :

  • Να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που κατέθεσε προς ψήφιση  το Υπουργείο Εργασίας. Οι αλλαγές  που  προτείνονται  ολοκληρώνουν την κατεδάφιση του Δημόσιου  και υποχρεωτικού  συστήματος κοινωνικής ασφάλισης . Ό,τι άφησε  μισό ο νόμος «Κατρούγκαλου» , ολοκληρώνεται τώρα  με το νομοσχέδιο  «Βρούτση» .
  • Το Σωματείο μας θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των μελών μας  αλλά και των άλλων συνταξιούχων του νομού,  και σε κοινό αγώνα με το λαϊκό κίνημα  να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να  αποσύρει το νομοσχέδιο.  Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει , να στηρίξουμε την απεργία  του εργατικού κινήματος  όποτε αυτή  εκδηλωθεί.
  • Να στηρίξουμε τις όποιες αγωνιστικές δράσεις των αγροτών του νομού.
  • Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που θα γίνουν  από τους φορείς του νομού την Πέμπτη 30/01/2020  ενάντια  στην ψήφιση  της νέας συμφωνίας  για  τις Αμερικανικές βάσεις  από την κυβέρνηση .
  • Να προχωρήσουμε σε περιοδείες στις πόλεις αλλά και σε μεγάλα  χωριά του νομού , σε μέρη που συχνάζουν συνταξιούχοι για ενημέρωση γύρω από το ασφαλιστικό , γενικότερα  για τις εξελίξεις  και για την παραπέρα μαζικοποίηση  του Σωματείου μας.

Το σωματείο καλεί τα μέλη του  και τους συνταξιούχους  της Αιτωλ/νίας να παλέψουν  ενωτικά για ότι μας έχει αφαιρεθεί, για  κατάργηση του νόμο  4387/16 ( Νόμος Κατρούγκαλου) , για απόσυρση του νομοσχεδίου «Βρούτση»  που ολοκληρώνει τη διάλυση του Δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.