Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

SOS για τον ηλικιωμένο από τα Σιτόμενα

SOS για τον ηλικιωμένο από τα Σιτόμενα

sinidisi.gr_2014-05-05_10-56-00«Δεν έχω τι άλλο να πουλήσω»

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα που ανέδειξε η «Συνείδηση» στις 30/4/2014 με τίτλο «Γολγοθάς για τον ηλικιωμένο από τα Σιτόμενα» και μεγαλύτερες αποδεικνύονται οι διαστάσεις της αλληλεγγύης των Αγρινιωτών.

Εκτός από την αναδημοσίευση του θέματος από τον ηλεκτρονικό τύπο, στην χθεσινή της έκδοση η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα «Kontra news» ανέδειξε εκ νέου το ζήτημα.
Υπενθυμίζουμε πως ο ηλικιωμένος Γιάννης Σιακαμπένης πούλησε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία (50 ζώα και το τρακτέρ του) για να επιβιώσει από τον κυκεώνα στον οποίο έχει περιπέσει λόγω της αναλγησίας του κράτους. Η περιπέτειά του ξεκίνησε προ τεσσάρων ετών, όταν υπέβαλε ιατρικό φάκελο με αίτημα για την χορήγηση επιδόματος, για την γυναίκα του, φάκελος, ο οποίος εμπεριείχε όλα τα επίσημα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία τεκμηρίωναν επιστημονικά την τετραπληγία της συζύγου του. Παρά ταύτα, η ιατρική γνωμάτευση χαρακτήριζε την διαπιστωμένη τετραπληγική σύζυγό του με αγγειοπάθεια σε ποσοστό 85% με αποτέλεσμα να μην δικαιούται το βοήθημα το οποίο θα ήταν μεγίστης σημασίας για το ηλικιωμένο ζευγάρι. Τότε, ο κ. Σιακαμπένης υπέβαλε ένσταση, η οποία εκκρεμεί ακόμη, με αποτέλεσμα να προκαλεί κόλλημα σε πολλές υποθέσεις.
Παράλληλα, η κατάσταση της συζύγου του έχει επιδεινωθεί. Η όραση έχει εγκαταλείψει την ηλικιωμένη Γιαννούλα, ενώ λόγω γραφειοκρατίας δεν επιτρέπεται να υποβάλει ο σύζυγός της τα νέα δικαιολογητικά από επίσημους κρατικούς φορείς που διαθέτει και πιστοποιούν την ολική τύφλωσή της. Η αιτιολογία είναι ότι εκκρεμεί η παλιά απόφαση.
Ο κ. Σιακαμπένης οφείλει μόνο στα φαρμακεία 1.600 ευρώ, ενώ το μόνο εισόδημα του ζεύγους είναι η πενιχρή αγροτική σύνταξη, η οποία υπολείπεται κατά πολύ από τις βασικές τους ανάγκες, καθώς, εκτός από τα φάρμακα της συζύγου του, της κας Γιαννούλας, που σε μηνιαία βάση κοστίζουν σχεδόν 200 ευρώ, φάρμακα χρειάζεται και ο ίδιος ο κ. Γιάννης, καθώς αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα υγείας. Ο κ. Σιακαμπένης όμως, εκτός από τα προβλήματα που τον οδήγησαν να ξεπουλήσει ότι περιουσιακό στοιχείο είχε, υποβάλλεται συνεχώς και στο μαρτύριο να περνάει κάθε 10 μέρες από την αρμόδια υπηρεσία για να τον ενημερώσουν για την εξέλιξη του ζητήματος, την στιγμή που όλη η περιπέτειά του ξεκίνησε μετά τον θάνατο του 38χρονου παιδιού του, το οποίο ενίσχυε οικονομικά τους δύο ηλικιωμένους.
Όσοι έχουν την δυνατότητα και την διάθεση για ενίσχυση, μπορούν να απευθύνονται στο κινητό 6976 – 495392.

Κων/νος; Χονδρός

www.sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Μαίρη Τ.

    Ντροπή κι αίσχος! Σε όλους τους αρμόδιους!! Να υπάρχει στη σημερινή εποχή τέτοια κατάσταση; Όλοι πεινασμένοι είμαστε, αλλά ο άνθρωπος αυτός να μη μπορεί να βρει και το δίκιο του; Πρόεδρο δεν έχει το χωριό αυτό; Παπά δεν έχει; Έχει δημοτικό σύμβουλο, όπως λέει παραπάνω ο κ. Παπαδόπουλος (δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω αυτόν) και δεν φέρνει τον άνθρωπο στις κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου;; Αλήθεια κ. Μοσχολιέ, αυτός δεν είναι μέσα στις 4.000 φτωχές οικογένειες που περηφανεύεσαι πως στηρίζουν το κοινωνικό παντοπωλείο κι άλλες υπηρεσίες Πρόνοιας; Σεβασμιότατε και παπα – Καντάνη με τα συσσίτια πού είστε;;; Ασχολιόσασταν με τον παπά της Αγίας Βαρβάρας;;; Ένας μωρέ να φέρει ένα κεντρικό κανάλι να μας κάνει ρεζίλι, δεν υπάρχει;;; Ντρέπομαι που είμαι δημότισσα Αγρινίου κι ακόμα περισσότερο που είμαι χριστιανή ορθόδοξος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.