Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

SOS για το δάσος Αγίου Θωμά

SOS για το δάσος Αγίου Θωμά

unnamedΤο agrinionews.gr έλαβε και δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή πολίτη με την οποία εκφράζει την αγωνία του για το δάσος Αγίου Θωμά που αποτελεί πνεύμονα ζωής για το Αγρίνιο :

Καλημέρα σας. Είμαι ο Π. Βλάχος, Αγρινιώτης πολίτης, που από δεκαετίας, λόγω υγείας, καθημερινά περπατώ στο δάσος Αγίου Χριστοφόρου καθώς και στο δάσος Αγίου Θωμά, πλησίον του 9ου δημοτικού σχολείου και του Ειδικού Αγρινίου.
Από πέρυσι παρατήρησα στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο, μεγάλο κενό λόγω κοπής των δέντρων. Απευθύνθηκα με email και σε εφημερίδες, εφόσον το δασαρχείο αδιαφόρησε σε αλλεπάλληλες ενοχλήσεις μου για την κοπή των δένδρων, και τελικά πήρα απάντηση ότι κάποια δέντρα κόπηκαν μέσα στο δάσος, λόγω ιδιοκτησίας και κατόπιν αδείας της υπηρεσίας.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το δάσος τείνει να χαθεί τελικά διότι κόπηκαν πάνω από τα μισά δέντρα και όχι για οικόπεδα όπως αναφέρθηκε. Εχθές κάνοντας την καθημερινή μου διαδρομή, διαπίστωσα ότι κόπηκαν και άλλα νέα δέντρα έξω ακριβώς από το 9ο δημοτικό σχολείο, πάνω από δέκα στον αριθμό.
Παρακαλώ να επιληφθεί κάποια οργάνωση και να πάρει διαστάσεις το θέμα, διότι πράγματι δεν βρίσκω το λόγο που θα έπρεπε να “φονευθούν” τα δέντρα αυτά. Το δάσος αυτό αποτελεί πνεύμονα ζωής για το Αγρίνιο και η καταστροφή του σημαίνει και καταστροφή της πόλης, καθώς τα νερά της βροχής θα καταπνίξουν την πόλη και τους κατοίκους της.
Παρακαλώ να ευαισθητοποιηθείτε και να δημοσιεύσετε το παρόν γράμμα μου και να αισθανθώ τόσο εγώ, όσο και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που επίσης εξοργίστηκαν για το συγκεκριμένο θέμα, δικαιωμένος και να βρούμε συλλογικά μια λύση ώστε να σώσουμε το δάσος και τις ζωές των παιδιών μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.