Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

SOS για το λαογραφικό μουσείο

SOS για το λαογραφικό μουσείο

laografiko_mouseio_4SOS εκπέμπει για την τύχη του λαογραφικού μουσείου Αιτωλοακαρνανίας το διοικητικό του συμβούλιο.
Το Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, ιδρύθηκε από τον «Παναιτωλοακαρνανικό Σύλλογο Γυναικών» με πρωτοβουλία της προέδρου του Μαίρης Χρυσικοπούλου και από το 1981 στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο.Σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς όπως αναφέρει η διοίκηση του έχει τρία χρόνια να χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Αγρινίου, οφείλονται πολλά ενοίκια κι αντιμετωπίζει αναγκαστική έξωση από τον ιδιοκτήτη.
«Ο νέος Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του για την εξεύρεση χρημάτων, προσκρούει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των Νόμων, μέχρι το τέλος του 2014.Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να μεταφέρουμε τα αντικείμενα σε αποθήκες, μέχρις ότου ο Δήμος ετοιμάσει, σε ένα χρόνο , όπως μας υποσχέθηκε, κάποιοι χώρο, ώστε να μεταφερθούμε μόνιμα. Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση στο Λαό του Αγρινίου και της Περιφέρειας γενικότερα για πάση φύσεως βοήθεια» αναφέρει το δ.σ. του Μουσείου που αύριο οργανώνει συνέντευξη Τύπου για να αναπτύξει διεξοδικά το πρόβλημα.

Θυμίζουμε πως το Μουσείο καλύπτει στο σύνολό του μια χρονική περίοδο 100 ετών, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι το 1920. Τα αντικείμενα προέρχονται κυρίως από την περιοχή μας. Παράλληλα όμως στεγάζει και υλικό από όλη την Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε όλα τα Περιφερειακά Μουσεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.