Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

SOS από τους εργαζομένους των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας: χιλιάδες αγρότες βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται

SOS από τους εργαζομένους των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας: χιλιάδες αγρότες βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται

«Κάθε μέρα που περνάει περισσότερα από 100.000 στρέμματα καταστρέφονται και χιλιάδες αγρότες βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται», αναφέρει το  Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ)Αιτωλοακαρνανίας κάνοντας έκκληση για επίλυση του προβλήματος  που έχει προκύψει στους ΤΟΕΒ με τη διακοπή ηλεκτροδότησης των αρδευτικών αντλιοστασίων.

Η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ)Αιτωλοακαρνανίας καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τις ενώσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τους αγροτικούς συλλόγους, τους όμορους δήμους -ιδιαίτερα Μεσολογγίου και Αστακού που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες με την διακοπή της ηλεκτροδότησης των αρδευτικών αντλιοστασίων- να αναλάβουν να λύσουν άμεσα και συλλογικά το ζήτημα που έχει προκύψει στους ΤΟΕΒ με τη ΔΕΗ. Γιατί κάθε μέρα που περνάει περισσότερα από 100.000 στρέμματα καταστρέφονται και χιλιάδες αγρότες βλέπουν τις καλλιέργειες τους να χάνονται.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η ΔΕΗ εγκαθιστώντας τρία από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της χώρας στην Αιτωλοακαρνανία, κερδίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο από την εκμετάλλευση των υδάτων, και αντί να είναι ανταποδοτική στην κοινωνία και στους αγρότες, μπαίνει εμπόδιο στον πρωτογενή τομέα καταστρέφοντας καλλιέργειες και το μόχθο χιλιάδων οικογενειών. Χωρίς νερό, δεν δύναται να υπάρξουν οργανωμένες καλλιέργειες και επομένως αγροτική ανάπτυξη και οικονομία.

Χθες, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε οργανωμένη αγροτική μονάδα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Ως Σωματείο, λοιπόν, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς σε κοινό αγώνα για να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι της διαιώνισής του που θα οδηγήσει σε μαρασμό έναν από τους μεγαλύτερους κάμπους της χώρας.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Κωνσταντίνος

  Μια αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια κάποια λαμόγια κάνανε πάρτι και τρώγαν με χρυσές μασέλες όχι απλά κουταλιά είς βάρος τον τοεβ και γοεβ και τώρα κάνουν την πάπια….. Από την άλλη πλευρά όμως εδώ που έφτασε η κατάσταση τώρα καλό είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει εντολή να ανοίξουν το ρεύμα…. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που είπε πρόσφατα ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο αγρότης και πρέπει να τον στηρίξουμε… Οπότε αν δεν ανοίξουν το ρεύμα η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ΔΕΝ θα εκλεγεί τουλάχιστον στον νομό Αιτωλοακαρνανίας…

 2. @@@@

  Αυτα που χρωστανε ποιοι θα τα πληρωσουν?Ευθυνες δεν εχει κανεις?

 3. Ντινος

  Αφού έχουν καταχωρήσει τους τοεβ κάτι κατσιαπλιαδρς που βολεύουν τους δικούς τους και κάνουν μικροπολιτικη ζητάνε και τα ρέστα….το κράτος οφείλει να κάνει σωστούς διαχειριστικής ελέγχους και να καθήσει στο σκαμνί όσους δημιούργησαν χρέη…αν είναι ανίκανοι γιατί παίρνουν θεσεις

 4. ΦΑΡ

  Μάλιστα θέλουν πάλι να πληρώσουμε εμείς την κατανάλωση ρεύματος.
  Δηλαδή άλλοι να κονομάνε άλλοι να πληρώνουν. Καλά όλοι αυτοί οι αγρότες εισπράτουν επιδοτήσεις, εισπράτουν από την πώληση των προϊόντων τους, γιατί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους πρός τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ.
  Τις εκβιαστικές μεθόδους τις θεωρούν ορθές; Ποιός θέλουν να πληρώσει άς το πούν ευθέως οι άλλοι οι μ…….κες

 5. ΓΑΡ

  Εγώ θα έλεγα να φύγουν πρώτα όλοι αυτοί οι ανίκανοι εργαζόμενοι που κόπτονται για τους αγρότες γιατί από ότι φαίνεται επί πολλά χρόνια δεν κάνανε τη δουλειά τους. Εκτός αυτού να πληρώσουν αυτοί από την τσέπη τους τα χρέη στο βαθμό πού είναι υπέυθυνοι. Εκτός αυτού το κράτος που έδειξε ότι μπορεί να ελέγχει τα πάντα όταν θέλει να μήν αφήσει κάνέναν να ποτίσει αν δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του

 6. Φαντομας

  Που πηγαν τα χρηματα;πως εγιναν τα χρεη;ποιοι τα εκαναν;εδω και τωρα να βγουν ολα στο φως.θελουμε να μαθουμε ολοι το τι εγινε,ποιος φταιει και γιατι δεν πληρωσε ακομα.τι φταιει ο κοσμακης που πληρωνε;τι φταιει και η δεη αφου δεν την πληρωσαν.και τελικα,ποιος φταιει;να βγουν ολα στο φως..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.