Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας”

vonitsaΠροβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας λόγω της μετακίνησης γιατρών του στο νοσοκομείο Λευκάδας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε Ερώτηση τους στον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.
Οι βουλευτές αναφέρουν πως με εντολή του ο διοικητής της 6η ΥΠΕ μεταφέρει γιατρούς από το Κ.Υ. Βόνιτσας για εφημερίες στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Διαλύει έτσι το ήδη υποβαθμισμένο και υποστελεχωμένο Κ.Υ. Βόνιτσας ενώ επίσης με αυτή την πρακτική κλείνει και τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας γιατί στο νοσοκομείο Λευκάδας θα πηγαίνουν και αγροτικοί Ιατροί για εφημερίες και όλα αυτά γίνονται την στιγμή που στη βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο για την υγεία που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έλυνε τα προβλήματα που υπάρχουν στα Κ.Υ. της χώρας.
«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, λόγω της πολιτικής απαξίωσης, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτικής, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας.
Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λευκάδας με το κλείσιμο της παθολογικής και άλλων κλινικών, ζήτημα για το οποίο είχαμε ενημερώσει τον Υπουργό με ερώτησή μας στη βουλή και για το οποίο έγιναν κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση, στελεχώνοντας το νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων», αναφέρουν οι βουλευτές που ρωτούν τον Υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα του ΚΥ Βόνιτσας και να λειτουργούν όλα τα αγροτικά ιατρεία του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.