Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Σοβαρές καταγγελίες του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

Σοβαρές καταγγελίες του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

onnedΤην ερχόμενη Κυριακή 3 Απριλίου τα μέλη της ΟΝΝΕΔ θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τα όργανα των τοπικών και Νομαρχιακών γραφείων. Σήμερα ,31-3-2016 , ημέρα λήξης υποβολής υποψηφιοτήτωνκαι ήδη μετά από δύο παρατάσεις δεν υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι, δεν υπάρχουν τοπικές και νομαρχιακές εφορευτικές επιτροπές, δεν έχει ανακοινωθεί τόπος διεξαγωγής των εκλογών. Ποιος τα καταγγέλλει αυτά; Ο νυν και απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Νίκου που εκφράζει «έντονη ανησυχία και προβληματισμό» . Διαβάστε την ανοιχτή –και αποκαλυπτική- επιστολή του.

NIKOY THANASIS ONNEDΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θανάση Νίκου, Προέδρου ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

Για κάθε Οννεδίτισσα και κάθε Οννεδίτη η διαδικασία των εσωπαραταξιακών εκλογών ήταν πάντα περίοδος δημιουργική, ενεργητική και ευχάριστη. Περίοδος αγώνα, διαλόγου και πάνω απ’ όλα ανοιχτών διαδικασιών. Εξάλλου αυτές οι ανοιχτές διαδικασίες ήταν που έδωσαν ώθηση στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας και φωνή στους νέους του κόμματος, αφού συμμετείχαν χιλιάδες νέες και νέοι σε μια διαδικασία «μοντέλο» και παράδειγμα Δημοκρατίας και κανόνων.
Με την αλλαγή σελίδας στο κόμμα και ακούγοντας τις διακηρύξεις για άνοιγμα στην κοινωνία ήμουν σίγουρος ότι το παράδειγμα αυτό θα ακολουθηθεί και στη νεολαία.
Σήμερα 31-3-2016 , ημέρα λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης τοπικών και Νομαρχιακών γραφείων ΟΝΝΕΔ και ήδη μετά από δύο παρατάσεις ΔΕΝ υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι, ΔΕΝ υπάρχουν τοπικές και νομαρχιακές εφορευτικές επιτροπές, ΔΕΝ έχει ανακοινωθεί τόπος διεξαγωγής των εκλογών, οι οποίες δεν έχουν προγραμματισθεί σε τρεις μήνες αλλά σε τρείς ΗΜΕΡΕΣ. Πότε θα υποβληθούν λοιπόν οι υποψηφιότητες; Πότε θα ορισθούν εφορευτικές επιτροπές; Πότε θα υπάρξει χρόνος για τυχόν υποβολή ενστάσεων και κρίση επ΄ αυτών; Χρόνος πλέον ΔΕΝ υπάρχει και θα εκτεθούμε διεξάγοντας μια διαδικασία όχι «μοντέλο» αλλά …… παρωδία, που θα μας εκθέσει όλους, φταίμε δεν φταίμε.
Και όλα αυτά σε ένα κλίμα καχυποψίας και μυστικοπάθειας, με φήμες να οργιάζουν περί αποκλεισμού ατόμων από τις λίστες και άλλα πολλά που δεν τιμούν την Ιστορία και τη Δημοκρατική μας παράδοση, έρχονται δε σε πλήρη αντίθεση με το όραμα και τις διακηρύξεις του νέου Προέδρου του Κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και οποίες μας οδηγούν.
Σαν απερχόμενος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζω τη έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μου για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα. Οι σωστές διαδικασίες εγγυώνται και τα σωστά αποτελέσματα. Και τα σωστά αποτελέσματα εγγυώνται με τη σειρά τους την συνοχή και την αύξηση δυναμικότητας της ΟΝΝΕΔ που είναι και το ζητούμενο. Είναι περιττό ίσως να επισημάνω ότι όλα τα παραπάνω, οξύνουν τα πνεύματα και μπορούν να οδηγήσουν σε κατά τόπους παρατράγουδα που δεν τιμούν κανέναν.
Γι’ αυτό, με ειλικρινή αγάπη στην παράταξη και διάθεση βοήθειας ζητώ από τα αρμόδια όργανα αλλά και την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, να σκύψουν με σύνεση πάνω στο πρόβλημα και να μην αφήσουμε στην τύχη τις εξελίξεις που πιθανόν να εκθέσουν πολλούς ούτε στα χέρια ανθρώπων που επιδιώκουν προσωπικά οφέλη. Πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για το καλό της παράταξής μας. Το οφείλουμε στην ιστορία της και στους κοινούς μας αγώνες!

Με τιμή
Θανάσης Νίκου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Μή τρώγεστε βρέ παιδιά, ρετάλια είστε και σείς…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.