Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Σοβαρές καταγγελίες του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου για “ΕΔΕ που καρκινοβατούν” και μαγνητικό τομογράφο

mixalis-nosokomeio-2Οι εποχές αλλάζουν, οι ρόλοι επίσης αλλάζουν. Τα πρόσωπα εναλλάσσονται σε διάφορες θέσεις και ενίοτε σε αυτές τις εναλλαγές ταιριάζει γάντι η φράση «εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα ‘ρθεις…».
Μια τέτοια περίπτωση αφορά στη διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αιτωλοακαρνανίας, τη διοίκηση δηλαδή των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς τον ρόλο του καταγγέλλοντα πλέον έχει ο Δημήτρης Μιχάλης. Ναι, ο μέχρι πρότινος διοικητής, μια προσωπικότητα που άφησε για πολλούς λόγους το δικό της στίγμα στην πορεία του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο Δ. Μιχάλης που στοχοποιήθηκε όσο λίγοι, «πολεμήθηκε» σε πολλά μέτωπα και δέχτηκε ανελέητη κριτική, άλλοτε δίκαιη άλλοτε άδικη, πλέον ως απλός πολίτης ,που όμως ξέρει πολλά και από…μέσα, προβαίνει σε αποκαλύψεις και καταγγελίες για κακώς κείμενα στο Νοσοκομείο Αγρινίου με τον διάδοχο του και τη διοίκηση της 6η ΥΠΕ να είναι στο στόχαστρο της κριτικής.
Τα λεγόμενα του Δ.Μιχάλη λοιπόν, που εκτός από δημόσιο πρόσωπο παραμένει και ενδιαφέρων δημοσιολόγος (όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις και τα σχόλια του στο facebook), έχουν ιδιαίτερη σημασία για όσους επιθυμούν τη βελτίωση της κατάστασης της δημόσιας υγείας στην περιοχή, χωρίς μηδενισμό και χωρίς εξωραϊσμούς.
Καταγγέλλει λοιπόν ο πρώην διοικητής πως κάποιες ΕΔΕ καρκινοβατούν. ΕΔΕ για τρεις υποθέσεις που προκάλεσαν τη οργή της κοινής γνώμης καθώς αφορούσαν ενδεχόμενα ιατρικά λάθη που ίσως κόστισαν ανθρώπινες ζωές. Σε αυτή την καταγγελία προέβη σε ανάρτηση του ο κ.Μιχάλης . Το agrinionews.gr  που επιχείρησε να ενημερωθεί για την υπόθεση, πληροφορήθηκε πως  ο πρώην διοικητής διατείνεται πως μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε από το πόστο του, στα τέλη Γενάρη, δεν είχε  ενημερωθεί για το ποιοι είχαν αναλάβει τη διενέργεια των ΕΔΕ  και ουδείς  ζήτησε τους πλήρεις φακέλους από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που είχε ο ίδιος ενεργήσει , πράγμα που-κατά τη γνώμη του, δείχνει ότι δεν έχει ερευνηθεί ουσιαστικά το τι έχει συμβεί.«Αν κάποιος τις διενεργεί, είναι απορίας άξιο το να μην έχει επικοινωνήσει με το διοικητή για συμπληρωματικές πληροφορίες ή για τον πλήρη φάκελο των προκαταρκτικών» λέει.  
Σε άλλο σημείο της κριτικής του ο κ.Μιχάλης τονίζει μάλιστα πως «το σιγόντο το κρατάει ένας άτολμος διοικών που για να μη χαλάσει καρδιές παρεών, αφήνει ότι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό στον αυτόματο πιλότο, ήγουν στη διαχείριση των φατριών». Ο πρώην διοικητής επικρίνει την κατάσταση στο ΤΕΠ. «Είναι τα ΤΕΠ και η διαλογή τους που επειδή προτιμάται η επίπλαστη “εργασιακή ειρήνη” για λόγους γνωστούς, δεν αποτολμιέται να προχωρήσει για να μη στενοχωρήσουμε αυτούς που αντιδρούν στο να το ξεκινήσει. Ας μένει λοιπόν. Τι αξία έχουν οι πολίτες επισκέπτες που περιμένουν σαν ζητιάνοι!», αναφέρει χαρακτηριστικά. Κάνει εξάλλου λόγο για «νταβατζηλίκι κάποιων προς κάποιους και πούλημα εκδουλεύσεων, μαζί με την ατολμία να παρέμβουν σε υφιστάμενες αρρυθμίες για να μη κακοκαρδίσουν τις ομάδες και χαλάσουν τις ισορροπίες (όπως αυτά που καταγγέλθηκε ότι γίνονται με το Οφθαλμολογικό)». Κάνει λόγο επίσης για «κάποιες μελέτες για αυτονομία που ποτέ δεν προχώρησαν και κάποιες εκπαιδεύσεις και αξιοποιήσεις που ποτέ δεν εκτιμήθηκαν και δεν δρομολογήθηκαν».
Ιδιαίτερες αναφορές κάνει εξάλλου ο κ.Μιχάλης στο ζήτημα της μη λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου γράφοντας τα εξής:
1. Ζητήσαμε από την ΥΠΕ επικουρικό με εξειδίκευση στο μαγνήτη. Μας έστειλαν έναν χωρίς εξειδίκευση
2. Ζητήσαμε από τον ΥΠΕαρχη –σαν ακτινολόγος που είναι- να έρθει να εκτιμήσουμε μαζί –σε σύσκεψη με τους ακτινολόγους- το πώς μπορεί να οργανωθεί η εκπαίδευση αυτών που υπηρετούν. «Όταν θα είναι έτοιμος ο Μαγνήτης» απαντούσε.
Ξαναζητήσαμε όταν ήταν έτοιμος ο Μαγνήτης. «Ζήτα από τα Όργανα» να αποφασίσουν, ήταν η απάντηση. Και βέβαια από τα όργανα ζήτησα. Αλλά που να βρουν να προτείνουν κάποιον μέσα ένα καλά στελεχωμένο Τμήμα ! (Ναι, ναι, από τα όργανα που επί 5ετια «λύνουν» το πρόβλημα.)
3. Ζητήθηκε από το Υ.Υ. η άμεση προκήρυξη της θέσης του αποχωρήσαντος ακτινολόγου για νέο με εξειδίκευση. Αυτό από πέρσι το καλοκαίρι. Αν και εγκρίθηκαν κάμποσες προκηρύξεις πρόσφατα, για το Μαγνήτη του Αγρινίου, δεν κρίθηκε απαραίτητο από το Υ.Υ. να προκηρύξει τη θέση. Ναι, δεν κρίθηκε απαραίτητο από αυτούς που με κατηγορούσαν ότι «αργώ να φτιάξω το μαγνήτη», επειδή καθυστερούσε η επισκευή αφού ψάχναμε υπεύθυνη απάντηση για τα αίτια των επανωτών προβλημάτων / βλαβών. Κάποιοι ήθελαν να φτιαχτεί χωρίς απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα “για να λειτουργήσει”. Με τι όμως θα λειτουργούσε; Εμ, τώρα και συ !!
(Μήπως κάποιοι φοβήθηκαν μη βρω καμία ενοχλητική απάντηση; Όπως το ότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένα μηχανολογικά σχέδια π.χ. για την εγκατάσταση του Μαγνήτη στην ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ θέση που βρίσκεται; Ή όπως το ότι ποτέ δεν παραλήφθηκε το νοσοκομείο ως Συγκρότημα; Η ΔΕΠΑΝΟΜ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υ.Υ. που ρωτήθηκαν, ακόμη απαντάνε σε σχετικό έγγραφό μου ερώτημα).
Τελικά κάποιες υπόγειες διαδρομές (εντός και εκτός) που βολεύονται με την ανυπαρξία του μαγνήτη, δικαιώνονται. Και βέβαια οι υπόγειες διαδρομές πάντα χρειάζονται για αντιστήριξη αποδιοπομπαίους τράγους. Και πάντα υπάρχουν οι πρόθυμοι υποστηρικτές να τους δημιουργούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.