Το σουβλάκι ως «οξύμετρο» της κατάστασης της οικονομίας αποτελεί μία παλιά και δοκιμασμένη ευρετική, που και φέτος δυστυχώς καθρεπτίζει την πληθωριστική τάση και την αυξανόμενη ακρίβεια.
Όπως αναφέρει η εκπομπή Ώρα Ελλάδος, οι τιμές για ένα τυπικό τυλιχτό με γύρο στην Αθήνα κυμαίνονται από τα 3,30 έως και τα 4,50 ευρώ, έχοντας ξεπεράσει μία τιμή που πολλοί θα θεωρούσαν πλαφόν ακόμα και στην Σαντορίνη, μία δεκαετία πριν.
Ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου μίλησε στην εκπομπή για το οικονομικό φόντο των αυξήσεων στο κλασικό ελληνικό «βρώμικο».
Σουβλάκι: Είδος πολυτελείας
«Η τιμή έφτασε εκεί γιατί έχουν ακριβύνει τα πάντα. Η ΔΕΗ, τα ενοίκια, το φυσικό αέριο, η μισθοδοσία έχει φτάσει στον θεό πλέον, οι πρώτες ύλες έχουν πάει αύξηση 100 – 200%, σε σχέση με πριν τον κορονοϊό», είπε η επιχειρηματίας.
Advertisement
«Το δίλημμα του κάθε επιχειρηματία είναι να κρατήσει χαμηλές τιμές, ή να τις αυξήσει ώστε να έχει μία υποτυπώδη κερδοφορία, χωρίς να έχει πελάτες», συμπλήρωσε, όταν ρωτήθηκε γιατί οι τιμές έχουν «λιμνάσει» στα ίδια υψηλά επίπεδα.