Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Σώζουν ζωές η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού

16252529_1853691408249861_7699188170969219017_o
Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου ενώ , προηγήθηκε στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου κλινική εξέταση (ψηλάφηση) από τον Χειρούργο Μαστού- Μαστολόγο Χαβελέ Γιάννη. Οι γυναίκες που εξετάστηκαν ήταν ωφελούμενες του κοινωνικού ιατρείου και είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να εξεταστούν δωρεάν αλλά και με βάση το ιστορικό τους, να παραπεμφθούν για δωρεάν μαστογραφία σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της περιοχής.
Στόχος ήταν κάθε γυναίκα να πληροφορηθεί για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, να τον απομυθοποιήσει και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικό και προληπτικό έλεγχο.
Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες από τον Χειρούργο Μαστού- Μαστολόγο, Γιάννη Χαβελέ, την Κοινωνική Λειτουργό, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, Κλαίρη Τζιομάκη αλλά και την εθελόντρια του συλλόγου «Άλμα Ζωής», κα Μαρία Ανδρεά- Αποστολοπούλου η οποία μίλησε για το προσωπικό της βίωμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιών και πλήθος πολιτών. Το μήνυμα ήταν ότι, ο καρκίνος δεν είναι επάρατος νόσος. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην αντιμετώπιση και στην ίασή του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.