Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Σπ. Λιβανός: Η αντιμετώπιση της πανδημίας και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι πεδία σύγκλισης και όχι διχασμού

Σπ. Λιβανός: Η αντιμετώπιση της πανδημίας και η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι πεδία σύγκλισης και όχι διχασμού

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Ατιωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2021 ανέφερε:

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ : “Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν κουνάει το δάκτυλο για νόμο και τάξη. Η κυβέρνηση και η παράταξή μας ενδιαφέρεται και υπηρετεί το κράτος δικαίου και την ασφάλεια. Για να μπορέσει όμως να υπάρχει κράτος δικαίου, είναι απαραίτητο να εφαρμόζεται ο νόμος. Και για να υπάρχει ασφάλεια στη σημερινή εποχή, είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει η κοινή λογική.

Προτείνω, ειδικά αυτή την περίοδο, αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα στον πολιτικό λόγο όλων μας και κυρίως στις πράξεις μας και στο παράδειγμα που δίνουμε. Μην ξεχνάτε ποτέ τον παιδευτικό ρόλο της πολιτικής. Το παράδειγμα μας είναι σημαντικότερο από τις πράξεις μας και σίγουρα σημαντικότερο από τα λόγια!
Είναι προς το συμφέρον όλων των Ελλήνων να μην γίνει η φοβερή πανδημία Covid, ο φονικός ιός, πεδίο διχασμού έντασης και προσπάθειας δημιουργίας κομματικών μετώπων με στόχο την ψηφοθηρία.

Η αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, του περιορισμού των θανάτων και των κρουσμάτων, η ενίσχυση του ΕΣΥ, η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, είναι πεδία σύγκλισης και όχι διχασμού. Αυτό αναμένει από εμάς ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία.”

Για τις κλίνες ΜΕΘ: “O κ. Τασούλας ενημέρωσε σήμερα τον ελληνικό λαό για την επάρκεια λειτουργίας των 5 κλινών που όλοι μαζί οι βουλευτές εργαστήκαμε και συμβάλαμε για να λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”. Εξ αυτών, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, 31 ασθενείς νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες και 3 πολίτες πήραν ήδη εξιτήριο. Εκτιμώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η συζήτηση για τη λειτουργικότητα των συγκεκριμένων κλινών, γιατί δεν συμφέρει εκείνους που την ανακινούν.”

Για την κριτική του ΜΕΡΑ25 :”Όποιος γνωρίζει έστω κατ’ ελάχιστο τον καθηγητή κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου είναι κοινωνός και της ακεραιότητας του χαρακτήρα του και του δημοκρατικού του ήθους και της ακαδημαϊκής του επάρκειας. Είναι μία εξαιρετική επιλογή για το Ίδρυμα της Βουλής και για το έργο της. Έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής για το έργο του και το τελευταίο που θα μπορούσε να πει κάτι για τον καθηγητή είναι ότι επιχειρεί να δει την νεότερη ιστορία του τόπου μας διχαστικά και αναθεωρητικά. Το αντίθετο ακριβώς. Είναι ο άνθρωπος, ο επιστήμων που θα ιδρώσει πραγματικά για να αναδείξει την ιστορική αλήθεια.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης Κοντονίκας

    ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΣΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ Η ΤΡΟΙΚΑ
    ΕΙΠΕ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.