Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Σπ. Λιβανός : Τα νούμερα φτιάχνουν και αυτό θα αρχίσει σιγά – σιγά να φαίνεται στις τσέπες των Ελλήνων

Σπ. Λιβανός : Τα νούμερα φτιάχνουν και αυτό θα αρχίσει σιγά – σιγά να φαίνεται στις τσέπες των Ελλήνων


Την βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του συνόλου της οικονομίας της χώρας ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, επισημαίνοντας: «τα νούμερα φτιάχνουν στην χώρα μας, και σιγά-σιγά αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών». Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», επ’ αφορμή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η έως τώρα πολιτική της Κυβέρνησης βεβαιώνει απόλυτα το σύνθημα του Πρωθυπουργού «ανάπτυξη για όλους». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τη Θεσσαλονίκη πιστεύω ότι θα γίνει ένας μικρός απολογισμός των δύο μηνών της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά εμπεδώνει αυτό το σύνθημα ανάπτυξη για όλους, αφού τα μέτρα που μέχρι τώρα πήραμε, η μείωση των φόρων, η άρση των capital controls, η άνοδος όλων των οικονομικών δεικτών στην χώρα μας, ουσιαστικά επηρεάζει το σύνολο των πολιτών».
Στο ζήτημα του προσφυγικού ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το προσφυγικό είναι ένα πολύ σύνθετο, τεράστιο ζήτημα για όλη την Ευρώπη. Είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία» και ανέδειξε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης αφενός «να βάλει στο κέντρο λήψης ευρωπαϊκών αποφάσεων το προσφυγικό.» και αφετέρου να λάβει την στήριξη των εταίρων μας, αναφέροντας ότι «ο κ. Ρούτε, Πρωθυπουργός της Ολλανδίας ουσιαστικά αποδέχθηκε τη λογική της αλληλεγγύης ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη και στήριξε εμμέσως τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης».
Παράλληλα, απέδωσε ευθύνες στην Τουρκία τονίζοντας «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την επιπόλαιη, επιθετική πολιτική της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει τη Συνθήκη συνεργασίας ανάμεσα στη Τουρκία και στην Ευρώπη».
Στο ζήτημα του Brexit ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Αυτό το οποίο γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αγγλία είναι εξαιρετικά παράδοξο και μας θυμίζει τις μέρες του 15 εδώ στην Ελλάδα, τις οποίες εμείς σιγά σιγά ευτυχώς ξεχνάμε» καθώς όμως και ότι αποτελεί «ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια χώρα που είναι στον αντίποδα αυτών των αναταράξεων, να προσφέρει σταθερότητα, να προσφέρει δυνατότητες επενδυτικές για την επενδυτική κοινότητα και να δείχνει ότι άφησε πίσω το τρένο του λαϊκισμού, στο οποίο σιγά σιγά καβαλάνε κάποιες άλλες χώρες.».
Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης, που θα είναι ωφέλιμη για την χώρα, την ίδια την αντιπολίτευση αλλά και την κυβέρνηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΣΕΠΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ? CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.