Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Σπ. Λιβανός: “Τελευταίοι στην απορρόφηση αγροτικών κονδυλίων”

“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί την Αιτωλοακαρνανία και το σύνολο της αγροτιάς στην καταστροφή”, αναφέρει ο Σπήλιος Λιβανός. livanos

Ο  σύμβουλος σε θέματα επιχειρηματικότητας του προέδρου της ΝΔ  Κ. Μητσοτάκη, Σπήλιος Λιβανός, παραθέτει στοιχεία για την απορρόφηση αγροτικών κονδυλίων. Σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα είναι τελευταία , με τον κ. Λιβανό να τονίζει πως ” παράταση του πολιτικού βίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί την Αιτωλοακαρνανία και το σύνολο της αγροτιάς στην καταστροφή”.

Αναλυτικά:

Τελευταίοι στην απορρόφηση αγροτικών κονδυλίων
H Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση πανευρωπαϊκά, καταγράφοντας απορρόφηση μόνο 5% των κονδυλίων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.

Στον αντίποδα της αρνητικής επίδοσης της χώρας μας, η Φιλανδία είναι πρώτη με 29.99%, ενώ και οι δύο πρώην μνημονιακές χώρες απορροφούν πενταπλάσιο αριθμό κονδυλίων, με την Ιρλανδία να βρίσκεται στο 26,72% και την Πορτογαλία στο 22,39%. χώρες της βαλτικής με σαφώς μικρότερο πληθυσμό και εμπειρία, όπως η Λετονία και η Λιθουανία βρίσκονται στο 14,23% και στο 20,54% αντίστοιχα. ακόμα και η Βουλγαρία με τη Ρουμανία σημειώνουν καλύτερη απορροφητικότητα από την Ελλάδα. (πίνακας 1)

Την αντίστοιχη περίοδο επί κυβερνήσεως της νέας δημοκρατίας έως το Σεπτέμβριο του 2009, η απορροφητικότητα βρισκόταν στο 21%. η σύγκριση της παρούσας κυβέρνησης συριζανελ με την κυβέρνηση της νέας δημοκρατίας είναι δηλωτική του μεγέθους της ανικανότητάς τους. (πίνακας 2)

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι από την επίσημη απάντηση του επιτρόπου γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου, κ. Φιλ Χόγκαν, σε σχετική ερώτηση του   κ. Μανώλη κ. Κεφαλογιάννη, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της νέας δημοκρατίας.

Ο αγροτικός κόσμος έχει ανάγκη τώρα, περισσότερο από ποτέ, μια κυβέρνηση που θα φροντίσει για την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής υπαίθρου, άμεσα και αποτελεσματικά. αντιθέτως, η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Καμμένου, έχει υποβάλει τους Έλληνες αγρότες σε νέους υψηλότερους φόρους, σε αυξημένο κόστος παραγωγής και ασφάλισης, καθώς και σε περιορισμούς στη ρευστότητα και τη δανειοδότηση. αποδεικνύει, έτσι, περίτρανα πόσο ανίκανη είναι να εκμεταλλευθεί ακόμα και κονδύλια που είναι δεσμευμένα για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.

Η παράταση του πολιτικού βίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί την Αιτωλοακαρνανία και το σύνολο της αγροτιάς στην καταστροφή.

po-livanos-pinakas2

po-livanos-pinakas1

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.