Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Σπήλιος Λιβανός: Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα

Σπήλιος Λιβανός: Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα

Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για την πατρίδα μας, με φωτιές σε όλη τη χώρα να ξεσπούν συνεχώς, κυρίως όμως στην Εύβοια, η οποία έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες υλικές ζημιές”  ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός επισημαίνοντας πως “ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής, αλλά και να σωθούν, κατά το δυνατόν, οι περιουσίες οι οποίες βρίσκονταν σε κίνδυνο“.

Συνεχάρη εξάλλου “όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος και όλων των υπηρεσιών που συνέβαλαν στην κατάσβεση ή κατέστειλαν την εξάπλωση των εστιών, οι οποίοι τελευταίες μέρες με αυτοθυσία και χωρίς την ελάχιστη ξεκούραση, έχουν δώσει πάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους“.Αναλυτικά η δήλωση:

Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για την πατρίδα μας, με φωτιές σε όλη τη χώρα να ξεσπούν συνεχώς, κυρίως όμως στην Εύβοια, η οποία έχει υποστεί και τις μεγαλύτερες υλικές ζημιές.

Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής, αλλά και να σωθούν, κατά το δυνατόν, οι περιουσίες οι οποίες βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Δυστυχώς, κάηκαν χιλιάδες στρέμματα και υπήρξαν φθορές σε λίγες αγροικίες της Εύβοιας. Αν και νιώθουμε ανακούφιση που οι καταστροφές περιορίστηκαν σε υλικές και μόνο, είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Τις επόμενες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στις απαραίτητες αυτοψίες και θα γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε να στηριχτούν όσοι εκ των συμπολιτών μας επλήγησαν.

Η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και, παρά την εμφάνιση διάσπαρτων μικρών εστιών, η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς οι εθελοντές των πυροφυλακίων, πέτυχαν ώστε αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος.

Η δύσκολη κατάσταση δεν έχει παρέλθει. Ο καιρός τις επόμενες ημέρες προβλέπεται να είναι “υποστηρικτικός” για το ξέσπασμα πυρκαγιών και, είναι ευθύνη όλων μας, της πολιτείας πρωτίστως και των πολιτών δευτερευόντως, να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.

Το πυροσβεστικό σώμα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του οδηγίες για την πρόληψη πυρκαγιάς και για τις ενέργειές μας σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποια που έχει ήδη ξεσπάσει.
https://www.fireservice.gr/el/-/h-prostasia-ton-dason-einai-ypothese-olon-mas

Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να συγχαρώ όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος και όλων των υπηρεσιών που συνέβαλαν στην κατάσβεση ή κατέστειλαν την εξάπλωση των εστιών, οι οποίοι τελευταίες μέρες με αυτοθυσία και χωρίς την ελάχιστη ξεκούραση, έχουν δώσει πάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους.

Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ

    ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.