Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Σπήλιος Λιβανός: ουσιαστικός διάλογος για να γίνει ο αγρότης πρωταγωνιστής

Σπήλιος Λιβανός: ουσιαστικός διάλογος για να γίνει ο αγρότης πρωταγωνιστής

«Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: Προκλήσεις και προοπτικές Νέοι Αγρότες – Σχέδια Βελτίωσης – Γεωργικοί Σύμβουλοι», είναι το αντίκειμενο της ημερίδας που διεξάγεται με μεγάλη συμμετοχή στο Αγρίνιο το πρωί του Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Στην ημερίδα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός, παρουσιάζει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών και ομιλητές είναι επίσης   ο ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Υπηρεσιακοί Παράγοντες. Στο τέλος θα ακολουθήσει διάλογος με τους αγρότες.

Η ημερίδα λαμβάνει χώρα παρουσία του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, εκπροσώπων δημοτικών αρχών του Νομού,   φορέων, συλλόγων και φυσικά πολλών αγροτών.

Προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός ανέφερε τα εξής σε δηλώσεις του:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Αγρίνιο με τη διπλή ιδιότητα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι ευκαιρία τώρα- που έχουμε τη δυνατότητα να βρισκόμαστε ανοίγοντας την οικονομία μας και τις κοινωνικές μας σχέσεις- να συζητήσουμε με τους αγροτικούς φορείς του νομού μας, να συζητήσουμε εδώ στο Παπαστράτειο με αυτούς που εκπροσωπούν την Αγρινιώτισσα αγρότη και τον Αγρινιώτη αγρότη, τον αλιέα από τα παράλιά μας και τον κτηνοτρόφο.

Στόχος της εκδήλωσης να εξηγήσω στους συμπολίτες μας και στους παραγωγικούς φορείς ποια είναι η πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πώς πασχίζουμε και δουλεύουμε ώστε ο αγρότης να μπει στο κέντρο της νέας εποχής, να είναι πρωταγωνιστής αυτής της ανάπτυξης που έρχεται στη χώρα μας τα επόμενα δέκα χρόνια.

Θα αναλύσουμε συγκεκριμένα έργα που έχουν γίνει και θα γίνουν στο νομό μας στον αγροτικό τομέα και τις υποδομές και παράλληλα θα αναλύσουμε τα προγράμματα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ του δικού μας Υπουργείου πάνω από 20 δισ. για την επόμενη περίοδο και το πρόγραμμα του ταμείου ανάκαμψης, πάνω από 2 δις.

Αυτά θα τα αναλύσω εγώ και οι συνεργάτες μου στο υπουργείο για να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και η Αιτωλοακαρνανία αυτή τη φορά να μείνει έξω από την πορεία ανάπτυξης αλλά να μπει στα προγράμματα, να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές τους και να βάλουμε τις βάσεις για μία νέα ανάπτυξη στο νομό μας».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.