Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Σπήλιος Λιβανός: Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα

Σπήλιος Λιβανός: Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα

«Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές. Η προσπάθειά του είναι να δημιουργήσει μία αίσθηση αλλαγής κλίματος για την Ελλάδα, να επαναπροσδιορίσει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, να φέρει μια σταθερότητα στο εσωτερικό, με απαραίτητες τομές και μεσομακροπρόθεσμο πλάνο, με μεταρρυθμίσεις και ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς που θα ευνοεί τις επενδύσεις» δήλωσε ο Σπήλιος Λιβανός επισημαίνοντας, πως στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα, να γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα με ταχείς και ευέλικτους μηχανισμούς ως προς την προσέλκυση επενδύσεων και τη δυνατότητα ανάπτυξης.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επαφές που θα έχει στην Ευρώπη με τους ομολόγους του, θα συζητήσει τα μεγάλα πολιτικά θέματα προσθέτοντας, πως αυτή η «περιοδεία» του Πρωθυπουργού, θα συνεχίζεται καθ όλη τη διάρκεια της θητείας του καθώς όπως είπε , η Ελλάδα, είναι μέρος ενός συνόλου και πρέπει την ίδια στιγμή που στηρίζουμε τα δίκαια του ελληνικού λαού, να είμαστε και επί ίσοις όροις συνομιλητές με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων ο κ. Λιβανός είπε, πως πρώτα η χώρα θα χτίσει την αξιοπιστία της, θα προχωρήσει στα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας, αλλά και στις απαραίτητες αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία του κράτους.

«Αφού χτίσουμε αυτή την αξιοπιστία θα αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως, «ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι αν δεν είχε υπάρξει η αλλαγή πολιτικής, στις αρχές του 2015, δεν θα είχαμε υποστεί το βάσανο των νέων μνημονίων» είπε, επισημαίνοντας πως διαχρονικά έχουν γίνει λάθη από τις κυβερνήσεις.
«Οι τσαμπουκάδες που γνωρίσαμε τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσαν τα επόμενα χρόνια της χώρας».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και τις απειλές της Αγκύρας, ο κ. Λιβανός τόνισε πως η Ελλάδα θέλει αρχές καλής γειτονίας, δεν πρόκειται όμως να υποχωρήσει στα Εθνικά της δίκαια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Άσε πατριοτ φτανε η ευρωπες προκοψαμε ος τώρα, ας μάς ληψουν απο δω καί πέρα,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.