Κυριακή, Αύγουστος 18, 2019

Σπουδαία νεανική – εφηβική μουσικοθεατρική παράσταση στο Αγρίνιο

 

«Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος»

unnamed-3 Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που είναι το αρχαιότερο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο του Αγρινίου,  τιμώντας τα 70 χρόνια ανελλιπούς δράσης, συνεργάζεται με τον μουσικό Ανδρέα Κατερινόπουλο και παρουσιάζει την νεανική – εφηβική μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος», στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Πρόκειται για μια ιδέα του Ανδρέα Κατερινόπουλου, ο οποίος υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης η οποία ακροβατεί μεταξύ σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής. Το θεατρικό έργο «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος» γράφτηκε από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, βασισμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς Αιτωλικούς μύθους, και γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση για να ζεστάνει την καρδιά όσων είναι και παραμένουν παιδιά.

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου παντρεύει επί σκηνής δύο μορφές τέχνης, το μουσικό θέατρο και την ψηφιακή τεχνολογία, μετατρέποντας την θεατρική σκηνή σε ζωντανό πίνακα ζωγραφικής, όπως τον δημιουργεί η ιδιαίτερη, σύγχρονη και ταυτόχρονα ονειρική σκηνοθετική ανάγνωση  του  Κωνσταντίνου Κάππα. Ο εικαστικός δημιουργός (digital artist) Ευθύμης Αργυράτος αποδίδει ψηφιακά, αποσπάσματα του μύθου ζωγραφίζοντας σε πραγματικό χρόνο.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της όμορφης αρχοντοπούλας  Κυρά – Ρήνης κρατάει η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου. Επίσης εμφανίζονται οι Αγρινιώτες ηθοποιοί και μουσικοί Αιμίλιος Αλεξανδρής, Χριστίνα Δαλαμάγκα και Ανδρέας Κατερινόπουλος. Τα κοστούμια και τις ειδικές κατασκευές υπογράφει η ανατρεπτική σκηνογράφος και ενδυματολόγος θεάτρου Ελένη Καραμέρου, γνωστή για την επί σειρά ετών συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο, ενώ τα σκηνικά είναι κατασκευή του Βασίλη Ραμμόπουλου.

Στις 14 Νοεμβρίου 2016 η παράσταση που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανεβαίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ένα εμβληματικό κτίριο, που τα τελευταία 22 χρόνια αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Οργανωμένες Παραστάσεις για σχολεία από τη Δευτέρα 14/11 έως την Τρίτη 22/11.

Παραστάσεις για το κοινό:

Δευτέρα, 14/11 και Τετάρτη, 16/11 στις 21:00

Σάββατο, 19/11 στις 11:00

Κυριακή, 20/11 στις 18:00

Τιμή εισιτηρίου: 8,00€ – 6,00€ (μειωμένο) – 4,00€ (μαθητικό) με αριθμημένες  θέσεις.

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Κάππας

Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Σκηνικά: Bασίλης Ραμμόπουλος

Κοστούμια-Eιδικές Κατασκευές: Eλένη Καραμέρου

Βεστιάριο: Εθνικό Θέατρο

Οργάνωση παραγωγής και Δημόσιες Σχέσεις: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Εικαστικός-Digital Αrtist: Ευθύμης Αργυράτος

Φωτογράφιση: Πάνος Καλτσάς

Κατασκευή αφίσας – μπάνερ: Tάσος Τσικριτέας | One Plus Design

Εκτέλεση παραγωγής: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου

Παίζουν:

Κυρά – Ρήνη: Γωγώ Μπρέμπου

Βάγια: Χριστίνα Δαλαμάγκα

Ανήλιαγος: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Γυφτάκης: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.