Κατάγονται από την επαρχία, σπούδασαν, ξεκίνησαν να εργάζονται αλλά άφησαν τις δουλειές τους, επέστρεψαν στον τόπο τους και ασχολούνται με την μελισσοκομία.
Είναι νέοι άνθρωποι που συνειδητοποίησαν πως η πόλη δεν τους ταιριάζει και πως το άγχος τους καταπονεί. Έτσι τα εγκατέλειψαν όλα και επέστρεψαν στον τόπο τους αναζητώντας την ηρεμία και μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
Εκεί ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο της μέλισσας και ξεκίνησαν να ασχολούνται επαγγελματικά με αυτόν παράγοντας μέλι αλλά και άλλα προϊόντα της μέλισσας. Τους συναντήσαμε στο 15ο φεστιβάλ μελιού που άνοιξε χθες τις πύλες του στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και μιλούν στο protothema.gr.
Άγγελος Λιαρόπουλος: Ο οικονομολόγος που επέστρεψε στα μελίσια
Ο 22χρονος Άγγελος Λιαρόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του πριν από 6 μήνες.. Είχε μυηθεί νωρίς στον κόσμο των μελισσών καθώς οι δικοί του είναι μελισσοκόμοι. Έτσι δίχως δεύτερη σκέψη επέστρεψε στην Βυτίνα και ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση βάζοντας στόχο να εξελίξει τα προΪόντα που παράγει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο την ξακουστή ελατοβανίλια.
Θόδωρος Λαμπρόπουλος: Από την ΑΣΟΕΕ στα μελίσια
Ο 24χρονος Θόδωρος Λαμπρόπουλος κατάγεται από το Καινούριο Λοκρίδος στην Φθιώτιδα. Σπούσασε στην ΑΣΟΕΕ όμως αντί να ασχοληθεί με το αντικείμενό του επέστρεψε στον τόπο του και ασχολείται με την παραγωγή μελιού. Όπως λέει είναι μία συνειδητή επιλογή να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον.
Θεόδωρος Κανταριάνος: Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που παράγει και μέλι
Ο 28χρονος Θεόδωρος Κανταριάνος κατάγεται από την Σάμο και είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας. Όταν δεν πετά με αεροπλάνα επιστρέφει στον Πύργο της Σάμου και μαζί με τα τρία αδέλφια του βοηθά τους γονείς του στην παραγωγή μελιού. Όπως λέεει στο protothema.gr είναι κάτι που τον χαλαρώνει από την τεράστια πίεση της δουλειάς του.
Αντώνης Περάκης: Ο σεφ που παράγει χαρουπόμελο
Ο 24χρονος Αντώνης Περάκης από τα Χανιά σπούδασε σεφ. Αν και είχε προτάσεις να δουλέψει σε κουζίνες καλών μαγαζιών σε μεγαλουπόλεις ή άλλα νησιά τα Χανιά τον τραβούσαν σαν μαγνήτης. Αποφάσισε να επιστρέψει και να ασχοληθεί με την παραγωγή μελιού βοηθώντας τον πατέρα του δίνοντας έμφαση σε προϊόντα που αποτελούν super foods όπως το χαρουπόμελο.
Το 15ο φεστιβάλ μελιού διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.
Λίνα Κεκέση – protothema.gr