Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Σκουπιδότοπος από τη Μεγάλη Χώρα προς Δοκίμι, παράλληλα της διώρυγας-Ερωτήματα από τη “Συμμαχία Πολιτών”

Ο χωμάτινος δρόμος από τη Μεγάλη Χώρα προς το Δοκίμι, παράλληλα της διώρυγας, έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» επισυνάπτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό .

Όποιος θέλει όποτε θέλει εναποθέτει ανεξέλεγκτα σκουπίδια παντός είδους και μεγέθους, τα οποία έχουν κατακλύσει το δρόμο σε σημείο που να δυσκολεύεσαι να περάσεις με αυτοκίνητο.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αφόρητη για όσους διαμένουν εκεί κοντά ή μετακινούνται για τις αγροτικές τους εργασίες στα χωράφια τους και εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Ο χωματόδρομος καταλήγει μάλιστα στις εργατικές κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο στάδιο Αγρινίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων.
Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει σοβαρό θέμα με την ανεξέλεγκτη βλάστηση, κυρίως με τις καλαμιές που έχουν καλύψει τα πάντα.
Επίσης, μια άλλη πτυχή του θέματος αποτελεί το αποστραγγιστικό αυλάκι το οποίο δεν έχει καθαριστεί με αποτέλεσμα σε περίπτωση υπερχείλισης της διώρυγας να πλημυρίζουν τα χωράφια όπως έχει γίνει κατ΄ επανάληψη.
Τα ανωτέρω αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
που σημειώνει πως είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες και τα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες προς τη Δημοτική Αρχή .Τα ερωτήματα

-Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Αγρινίου για να αντιμετωπίσει τη μετατροπή μιας Δημοτικής οδού σε σκουπιδότοπο;
-Πότε άραγε θα μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι των σκουπιδιών που απειλούν τη δημόσια υγεία;
-Πότε θα καθαριστεί ο αποστραγγιστικός αύλακας ώστε να μη πλημμυρίζουν τα χωράφια;
-Πότε θα υπάρξει επιτέλους ένας στοιχειώδης έλεγχος ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας που αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν;
 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.