Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Σπύρος Αδάμης: αυτό είναι το έργο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για πλούσιο έργο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου κάνει λόγο ο πρόεδρος της Σπύρος Αδάμης σε δήλωση του στο agrinionews.gr με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου. Παράλληλα κ. Αδάμης εύχεται «στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά και στους μαθητές  ευλογημένο άνοιγμα στο δρόμο της γνώσης και του αύριο».

Στα όρια της  Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αγρινίου λειτουργούν 85 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, υπηρετούν 800 εκπαιδευτικοί και φοιτούν χιλιάδες μαθητές.

Η συντήρηση των σχολικών χώρων είναι ένα δύσκολο ζήτημα που απαιτεί εγρήγορση καθώς καθημερινά παρουσιάζονται βλάβες στις υποδομές (βλάβες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, σε  πόρτες, παράθυρα,  air condition,  τηλεφωνικά συστήματα κ.α.) και στον εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, laptop, φαξ, κουζινάκια, ψυγεία, φωτοτυπικά κ.α.)

«Έχοντας πολύ καλή γνώση των προβλημάτων και των αναγκών που έχουν τα σχολεία, μελετήσαμε σε όλο το εύρος το θέμα και καταστρώσαμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για να ανταποκρινόμαστε στοχευμένα, άμεσα και αποτελεσματικά», λέει ο κ. Αδάμης σημειώνοντας ωστόσο πως οι δυνάμεις των υπηρεσιών ήταν ελάχιστες για να ανταποκριθούν. «Γι’ αυτό οργανώσαμε για κάθε τομέα αναγκαία αντίστοιχες ομάδες που λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά της Σχολικής Επιτροπής και δίνουν καθημερινά λύσει στα προβλήματα που διαχειρίζονται .Το έργο μας είναι καταγεγραμμένο,  πολύ καλά σχεδιασμένο και αποτελεσματικό για τις δυνατότητες και τους πόρους που υπάρχουν», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Αδάμη, από τον Ιούλιο και μετά η Σχολική Επιτροπή κατέγραψε το ακόλουθο έργο:

Μεταφορά του 23ου Νηπιαγωγείου στα νέα κτίρια

-Βάψιμο των εξής σχολείων: 12θέσιο 1ο Αγίου Κωνσταντίνου (βάψιμο εξωτερικά με καινούργια χρώματα, καινούργιο σχολείο), 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τριαντέικων (εξωτερικό βάψιμο), 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καμαρούλας (εξωτερικά και εσωτερικά), παλαιό Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας, Δημοτικό Σχολείο Παντάνασσας, 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου, 7ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, 17ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου. Νηπιαγωγείο Δοκιμίου.

– Τσιμεντόστρωση Δημοτικού Σχολείου Μακρυνούς

– Κτίσιμο τουαλέτας ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.

“Καθαρίσαμε τα χόρτα γιατί άλλη υπηρεσία…αδυνατούσε”

Αναφορικά με το ζήτημα των χόρτων που έπνιγαν τα σχολεία παραμονές της έναρξης της σεζόν ο κ. Αδάμης αναφέρει με …υπονοούμενο:  «Άμεση ήταν η αντίδρασή μας και εντός τεσσάρων ημερών 40 σχολεία καθαρίσθηκαν από δύο άτομα, παρόλο που η αρμοδιότητα ανήκει σε συγκεκριμένο χώρο που είναι… αδύναμος».

Ερωτώμενος για ποια έργα σε σχολικές μονάδες προχώρησαν μέσω της χρηματοδότησης (270.000 ευρώ) από τη ΣΑΤΑ-ΟΣΚ ο κ. Αδάμης ανέφερε πως η Σχολική Επιτροπή διεκδικεί τη διαχείριση της και πως μέχρι τώρα δεν δημοπρατήθηκε.

«Την θερινή περίοδο για 45 μέρες ακούραστα όπως πάντα δουλέψαμε για τα σχολεία μας. Υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Το έργο δεν έχει τελειώσει καθώς στους στόχους μας θα είναι η μετατροπή και των αύλειων χώρων σε χώρους πρασίνου. Αρκετά τσιμέντα και πίσσα έχουν φορτωθεί» λέει και δεν παραλείπει πάντως τις ευχαριστίες «στη Δημοτική Αρχή, στα μέλη της Σχολικής Επιτροπής και στους εκπαιδευτικούς που συνεργαζόμαστε καθημερινά. Θερμότατα ευχαριστώ στους συνεργάτες μας που εργάζονται στα σχολεία μας στο βάψιμο, υδραυλικούς, ξυλουργούς, σιδεράδες, ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά».

Καταλήγει   ο δάσκαλος Σπύρος Αδάμης σημειώνοντας πως «στον μελλοντικό μας σχεδιασμό θα προχωρήσουμε συνεχίζοντας με την ίδια δύναμη να ανταποδώσουμε το χρέος μας απέναντι στους συναδέλφους και τα σχολεία μας. Η κριτική ευπρόσδεκτη. Το όραμά μας πιο τρανό. Το ίδιο ευπρόσδεκτες είναι  οιφρέσκες ιδέες, προτάσεις, αντιλήψεις, τα σχέδια που φτάνουν πιο μακριά από τα προαύλια…».

Εικόνες απο σχολικές μονάδες στις οποίες έλαβαν χώρα εργασίες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης: 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Να ρωτήσω τον κύριο Αδάμη εκτός από βαψίματα γιατί στο νηπιαγωγείο Δοκιμίου μας ζητήσανε να πάμε χαρτί κουζίνας,υγείας,κρεμοσάπουνα αυτά δεν υπάρχουν;Δεν έχει κοπεί κονδύλη για αυτά τα απαραίτητα για την υγιεινή των μικρών παιδιών. μας;Περιμένω μια υπεύθυνη απάντηση.

  2. Νικος

    Σε μια χώρα πού βρίσκεται σε βαθιά χρεοκοπία, εκτός αν νομίζουμε ή πιστεύουμε αλλα, ας μην περιμένουμε παροχές. Χρειάζεται πλέον μεγάλη οικονομία γιατί δυστυχώς οι Κασσάνδρες επιβεβαιωθηκαν και έτσι προχωράμε για βάθος χρόνων. Ότι έργα γίνονται και σε σχολεία κλπ είναι μόνο επιδοτουμενα και πολλοί συμπατριώτες μας πλέον περιμένουν κάποιο επίδομα σαν κύριο εισόδημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.