Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Στ. Καράτσαλος: Αγαπώ την πόλη μου και θέλω το ίδιο να την αγαπήσουν και τα παιδιά μου

«Εδώ που εγώ μεγάλωσα, έπαιξα, ονειρεύτηκα, έκανα οικογένεια, εδώ που ξεκινούν οι αναμνήσεις μου, θέλω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στους συμπολίτες μου και ειδικά στη νέα γενιά που μετά από χρόνια δεν θα υπάρξει ούτε μία στιγμή που μετάνιωσε για το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε την γενέτειρά της. Ξέρω και αγαπώ κάθε γωνιά αυτής της πόλης», λέει μεταξύ άλλων ο Στράτος Καράτσαλος σε μήνυμά του.

Ο δικηγόρος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου με τον Νίκο Καζαντζή, οραματίζεται «ένα μέρος με πράσινο για βόλτες και παιχνίδια, ένα μέρος με χώρους δραστηριοτήτων όλων των ειδών, ένα μέρος που να αγκαλιάζει την αγάπη για τον αθλητισμό και να παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλους, ένα μέρος που να προσφέρει επιλογές γιατί ΜΠΟΡΕΙ και ΌΧΙ να τις σαμποτάρει γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γιατί «Το ΑΓΡΙΝΙΟ δεν είναι μόνο μια πλατεία».

Το μήνυμά του στους δημότες του Αγρινίου αναλυτικά:

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες …
Είναι εκείνες οι στιγμές που ο νους ταξιδεύει, σε γυρίζει πίσω και στα μάτια ξεδιπλώνονται εικόνες που μοιάζουν τόσο μακρινές αλλά ταυτόχρονα και τόσο δικές σου. Άλλωστε όταν οι αναμνήσεις μας, συνοδεύονται από ένα χαμόγελο γεμάτο και αληθινό, προσπαθούμε να τις ξετρυπώσουμε και να ζήσουμε ξανά έστω και νοερά τις στιγμές εκείνες. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν, συνέβη και σε μένα όταν αποφάσισα πως θέλω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά της πόλης μου.

Όταν αποφάσισα πως θέλω να διεκδικήσω το ίδιο χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μου, όταν θα θυμούνται τον τόπο τους. ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. Εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα πως εδώ που εγώ μεγάλωσα, έπαιξα, ονειρεύτηκα, έκανα οικογένεια, εδώ που ξεκινούν οι αναμνήσεις μου, θέλω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στους συμπολίτες μου και ειδικά στη νέα γενιά που μετά από χρόνια δεν θα υπάρξει ούτε μία στιγμή που μετάνιωσε για το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε την γενέτειρά της. Ξέρω και αγαπώ κάθε γωνιά αυτής της πόλης. Αυτό με κάνει να θέλω να παλέψω και να κάνω το αδύνατο να γίνει δυνατό. Μια πόλη την χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της. Σε καθετί καινούριο και σε κάθε πρόκληση για την διαφορά και την ανανέωση αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι να δίνουμε χώρο σε ανθρώπους νέους, με όραμα, μεράκι, και πάθος, που σαν πρώτιστη σκέψη και ανάγκη έχουν να δουν τον τόπο τους σαν το καλύτερο μέρος του κόσμου να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ένα μέρος με πράσινο για βόλτες και παιχνίδια, ένα μέρος με χώρους δραστηριοτήτων όλων των ειδών.

Ένα μέρος που να αγκαλιάζει την αγάπη για τον αθλητισμό και να παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλους. Ένα μέρος που να προσφέρει επιλογές γιατί ΜΠΟΡΕΙ και ΌΧΙ να τις σαμποτάρει γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων. Το ΑΓΡΙΝΙΟ δεν είναι μόνο μια πλατεία. Είναι πολλά παραπάνω αλλά ξεχάσαμε να τα βλέπουμε και να θέλουμε να τα εξελίξουμε. Όταν με ρώτησαν τι ήταν αυτό που με έκανε να θέλω να πάρω μέρος στις επικείμενες αυτοδιοικητίκες εκλογές, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του συμπολίτη και συναδέλφου μου Νίκου Καζαντζή με το συνδυασμό Ο τόπος μας Αξίζει pame.mprosta , η απάντηση ήρθε αβίαστα. ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.

Μετά τιμής
Στράτος Αλφρέδος Καράτσαλος
Δικηγόρος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.