Το ημερολόγιο έγραφε 16 Ιουλίου 2003 όταν στο αστυνομικό ρεπορτάζ πρώτη είδηση γίνεται η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ένας άνδρας και η σύζυγός του έξω από το σπίτι τους.
Το όνομα του θύματος, Ανδρέας Αλαφούζος, δεν λέει πολλά στο μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης, με εξαίρεση εκείνους που θυμούνταν ακόμη το πέρασμά του από τον καλλιτεχνικό χώρο.
Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στον Άλιμο. Λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε ο 38χρονος Ανδρέας Αλαφούζος και η σύζυγός του, Μαρία Μαγδαληνή, δύο άγνωστοι (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) τους πλησίασαν.
Πυροβόλησαν την τότε 32χρονη γυναίκα δύο φορές στο πόδι και στη συνέχεια και στη συνέχεια ο ένας εξ αυτών έστρεψε την κάνη κατά του συντρόφου της, αδειάζοντας το όπλο πάνω του.
Οι γείτονες και οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έντρομοι στα μπαλκόνια τους για να δουν τι έχει συμβεί. Όμως παρά την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, τα μπλόκα που στήθηκαν και τις έρευνες που ακολούθησαν, η ταυτότητα των δραστών παρέμεινε άγνωστη.
Στο σημείο έσπευσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά όπως αποδείχθηκε, για τον Ανδρέα Αλαφούζου ήταν ήδη πολύ αργά καθώς είχε αφήσει στην άσφαλτο την τελευταία πνοή του.
Όταν η είδηση έπαιξε στα δελτία ειδήσεων, σε ιστοσελίδες και εφημερίδες, ορισμένοι «μύστες» της εποχής της βιντεοκασέτας αναγνώρισαν στο πρόσωπό του μια γνώριμη σε αυτούς φιγούρα.
Το θύμα είχε μια σύντομη καριέρα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980, με μπόλικες πάντως συμμετοχές σε αρκετές βιντεοταινίες κατά κύριο λόγο, ανάμεσα στις οποίες και οι «Επαγγελματίας οπαδός», «Αυτός αυτή και το βιολί τους», «Καυτά θρανία», «Ταμτάκος ο ηλεκτρονικός γύφτος», «Παλικάρι στα θρανία»,
«Ο ποντικοκυνηγος των δυο ηπείρων», «Στην κάψα του καλοκαιριού», «Ο Καβαλάρης των F.M stereo», «Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα», «Υπαστυνόμος Θανάσης», «Το ρεπορτάζ», «Ταμτάκο προχωρά ξεβρώμισε τη χώρα», «Άβε Μαφία..εθνική ακαδημία απατεώνων», «Γυφτιά το μεγαλείο σου» και «Η αμαζόνα του τσίρκου».
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατέγραψε και παρουσίες στην τηλεόραση και πιο συγκεκριμένα στα σίριαλ «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» της ΕΤ1 και «Μπελάδες για δύο» στο MEGA, αλλά κάπου εκεί χάθηκαν τα ίχνη τους ως ηθοποιός.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη ζωή του και την αστυνομία…
Άλλωστε η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να είχε για χρόνια στα ραντάρ της τον πρώην ηθοποιό, σχετίζοντας τον με τα κυκλώματα των «νονών» της νύχτας. Οξύμωρο μεν, αλλά όλα έδειχναν ότι οι ρόλοι του στις ταινίες όπου συνήθως υποδυόταν το «κακό παιδί» αποτελούσαν αντιγραφή της ίδιας της ζωής του μακριά από τις κάμερες.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, ο Ανδρέας Αλαφούζος φερόταν μπλεγμένος σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, χωρίς ποτέ όμως να αποδειχθεί η συμμετοχή του σε κάποιο από τα λεγόμενα «συμβόλαια θανάτου» που είχαν ως αποτέλεσμα τις δολοφονίες πολλών μελών αντιπάλων συμμοριών.
Οι μόνες καταδίκες σε βάρος του αφορούσαν παράνομη οπλοκατοχή, με τις ποινές όμως που του είχαν επιβληθεί να είναι εξαγοράσιμες.
Λένε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος γνώριζε ότι βρισκόταν στο στόχαστρο και οπλοφορούσε καθημερινά, χωρίς όμως αυτό να σταθεί αρκετό για να επιβιώσει στη «ζούγκλα» του κυκλώματος των γκάνγκστερ που διεκδικούσαν τον έλεγχο της αθηναϊκής νύχτας.