Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στα δικαστήρια για 30 κλεμμένα πορτοκάλια!

Στα δικαστήρια για 30 κλεμμένα πορτοκάλια!

Από τα συνηθισμένα συμβάντα, που δεν έλλειψαν και δεν θα λείψουν από την καθημερινότητα στην ύπαιθρο και τα χωριά μας, είναι οι μικροκλοπές και οι διενέξεις που ακολουθούν.

Έτσι και σε χωριό της ευρύτερης περιοχής(της… ενδοχώρας του Αγρινίου, ας πούμε) είχαμε χθες την εισβολή στο χωράφι 73χρονου και την κλοπή…30 ολόκληρων πορτοκαλιών. Κι εκείνος δεν δίστασε στιγμή να προβεί σε μήνυση, όπως άλλωστε ήταν δικαίωμά του, σε βάρος 54χρονου.

Από την άλλη, πρέπει να αναρωτηθούμε πως και δεν φοβήθηκε την γραφειοκρατία ο άνθρωπος. Διότι η διαδικασία της μήνυσης και η δικάσιμος που θα οριστεί, όταν(και αν) οριστεί, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα βρουν με το αντίτιμο 30 πορτοκαλιών; Ή αν ήθελε να τον παιδέψει τον κλέφτη, ίσως να τον έβαζε να του στύψει τις πορτοκαλάδες που αναλογούν!

Γιατί αν περιμένει αποζημίωση και τιμωρία από δίκη για 30 πορτοκάλια, φέξε μου και γλίστρησα…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Αγροτης

  Κ γιατί δεν τα ζητούσε τα πορτοκάλια??? Έπρεπε να τον μαγαρισει τον άνθρωπο?? Εμένα πάντως κύριε πέρσι, όχι πορτοκάλια ούτε λεμόνια δεν βρήκα στα δέντρα μου. Είναι κρίμα να κλέβουν. Ζήτα κ θα σου δώθει.

 2. Σοφία

  Ντροπή σε αυτόν που έγραψε το άρθρο! Αναφέρεται περισσότερο απαξιωτικά στον ιδιοκτήτη του περιβολιού παρά στον κλέφτη. Δεν πειράζει δηλαδή επειδή ήταν πορτοκάλια; Μόνο αν ήταν ρολόγια θα ασχολούμασταν; Δεν καταλαβαίνει ο γράφων ότι ο ιδιοκτήτης έχει έρθει στα όρια του από τις κλοπές; Δεν έκοψε ένα πορτοκάλι για να το φάει! «Τριάντα πορτοκάλια» σημαίνει ότι ο κλέφτης όποτε χρειάζεται φρούτα για όλο του το σόι, δεν πάει στα μαγαζιά να αγοράσει….. κάνει ντου στα κτήματα των άλλων!

 3. Τσεκρεκος Βασιλης

  Ποιος τα γράφει αυτά; ο άνθρωπος καλλιεργεί ένα χρόνο κ με αυτή τη λογική θα περνάει όλο το χωριό να κόβει από 30 πορτοκάλια! Πολύ ωραία τα λες ρε φίλε! Μόνο που εγώ δεν θα του έκανα μήνυση!!!

 4. Γαρ

  Η κλοπή είναι κλοπή. Δεν πήρε ένα πορτοκάλι για να φάει πήρε 30. Σίγουρα θα δικαστεί για τα καλά ο κλεφτης. Τώρα ο Αρθρογράφος, αν κανλενα γυφτάκι έκλεβε κάτι από το Σουπερμαρκετ θα έγραφε βαρύγδοπα περί κλοπής.

 5. Ο μπουρτσοβλαχος

  Η Σοφία έχει απόλυτο δικηο.. Με κάλυψες.

 6. vasileios

  Αυτός που τα γράφει θα έχει τα ίδια παραβατικά ένστικτα και παρόμοιο ποιόν με τον κλέφτη φαίνεται!! Αλλιώς δεν εξηγείται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.