Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Στα Γιάννενα διακομίσθηκαν τρεις από τους ασθενείς που κόλλησαν κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Στα Γιάννενα διακομίσθηκαν τρεις από τους ασθενείς που κόλλησαν κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίσθηκαν οι τρεις από τους 11 ασθενείς που εισήχθησαν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου και κόλλησαν κορωνοϊό.

Αυτή ήταν η μία από τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής που προέβη σε έκτακτη σύσκεψη χθες βράδυ παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη που έσπευσε στο Αγρίνιο συνοδευόμενος από την παθολόγο-λοιμωξιολόγο του Νοσοκομείου Ρίου Καρολίνα Ακινόσογλου.

Η δυσάρεστη εξέλιξη της διασποράς της νόσου σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με άλλα προβλήματα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και το μείζον που τέθηκε ήταν που θα μεταφέρονταν ως ασθενείς με κορωνοϊό καθώς είναι κατειλημμένες όλες οι κλίνες της κλινικής covid του Αγρινίου.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο Αγρινιώτης διοικητής Νίκος Κατσακιώρης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που τέθηκε σε ετοιμότητα πλήρη για να υποδεχτεί όλους τους ασθενείς. Τελικά στα Γιάννενα μεταφέρθηκαν τρεις ασθενείς  (αρχικά υπήρξε απόφαση για τέσσερις) ενώ προς το παρόν δεν απαιτήθηκαν άλλες διακομιδές. Οι υπόλοιποι απομονώθηκαν σε χώρο της παθολογικής.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και στο ΕΚΑΒ με τη Διευθύντρια Δυτικής Ελλάδας και κλιμάκιο να παρευρίσκεται στη σύσκεψη. Το ΕΚΑΒ Πάτρας συμμετείχε στις διακομιδές στα Γιάννενα και συνέδραμε στην έκτακτη αυτή κατάσταση.

Το γεγονός της διασποράς της νόσου στο νοσοκομείο Αγρινίου ωστόσο δεν παύει να είναι σοβαρό και να απαιτούνται εξηγήσεις από τις υγειονομικές αρχές που μέχρι τώρα αποφεύγουν να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για όλα τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.