Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Στα μέσα του 2021 τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα

Στα μέσα του 2021 τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα

Τα πρώτα αεροσκάφη τύπου Rafale θα φτάσουν στην Ελλάδα στα μέσα του 2021, εξήγησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, επικαλέστηκε την εισήγηση των ειδικών να ενισχυθεί ο στόλος. «Δεν είμαστε σε θέση να σας το κοστολογήσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός, καθώς θα υπάρξουν ανταγωνιστικές προσφορές.

«Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για να υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία με τη Γαλλία» αποκάλυψε ο ίδιος και υπενθύμισε, αναφορικά με τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής, ότι αποτελεί μέρος του άρθρου 42 της ΕΕ.

«Εύχομαι ότι δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να χρειαστεί αυτή τη ρήτρα να την ενεργοποιήσει» κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμά της χώρας: «Το πρόγραμμα είναι φιλόξοδο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και ολιστικό» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η προσέγγιση είναι διαφορετική καθώς γίνονται κάποιες σημαντικές επενδύσεις, αλλά αναγνωρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάνω απ’ όλα το ανθρώπινο δυναμικό γι αυτό και σε βάθος πενταετίας προβλέπονται 15 χιλιάδες προσλήψεις.

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.