Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Στα όρια της η κλινική-covid του νοσοκομείου Αγρινίου-Αντιδράσεις γιατρών στο Μεσολόγγι

Στα όρια της η κλινική-covid του νοσοκομείου Αγρινίου-Αντιδράσεις γιατρών στο Μεσολόγγι

Tις αντοχές του συστήματος υγείας δοκιμάζει ήδη ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ραγδαία.

Σύμφωνα με το in.gr 140 είναι οι διασωληνωμένοι και  εκατοντάδες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ .Πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν διαθέτουν ΜΕΘ και οι ασθενείς μεταφέρονται αλλού. Το 80% των χειρουργείων έχει αναβληθεί, πολλές Εντατικές δεν έχουν κρεβάτια ενώ οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνονται.

Η εικόνα στο Νοσοκομείο Αγρίνιο-αναφοράς για τον κορονοϊό- τείνει να αντιστοιχήσει με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην κλινική κορονοϊού μόνο μία (από τις 14) κλίνες για ενήλικες είναι διαθέσιμη καθώς νοσηλέυονται 13 άτομα.

Σήμερα αναμένεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ.Καρβέλης και ο λοιμωξιολόγος Μάρκος Μαραγκός που θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη για τη διαχείριση της κατάστασης των επόμενων ημερών.

Το ζήτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου άλλωστε θα απασχολήσει καθώς πρόθεση των υγειονομικών αρχών είναι να δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό ωστόσο οι παθολόγοι γιατροί αντιδρούν σθεναρά καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Σε πρώτη φάση ματαιώθηκε η μεταφορά σε αυτό ασθενών από τα Γιάννενα κάτι όμως που δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Μ.-Μεσολογγίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δε διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου (2 αναισθησιολόγοι που δεν καλύπτουν όλο τον μήνα),δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός που περιμένουμε πιστοποίηση αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος που να γνωματεύει αξονικές), δε διαθέτει ΜΕΘ, δε διαθέτει πνευμονολόγο, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο”, αναφέρουν οι γιατροί παθολόγοι.

Ακολουθεί η επιστολή των παθολόγων-ιατρών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου 

Προς Διοικητή 6ης ΥΠΕ

Προς Διοικητή Ν.Μ.-Μεσολογγίου,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια μεταφοράς θετικών Covid -19 περιστατικών από τα Γιάννενα στην Μεσολογγίου με προφορική εντολή από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Μ.-Μεσολογγίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δε διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου (2 αναισθησιολόγοι που δεν καλύπτουν όλο τον μήνα),δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός που περιμένουμε πιστοποίηση αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος που να γνωματεύει αξονικές), δε διαθέτει ΜΕΘ, δε διαθέτει πνευμονολόγο, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο.

Με βάση όλα τα παραπάνω αντίκειται στην κοινή λογική και στην ορθή ιατρική πρακτική η νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ν.Μ.-Μεσολογγίου. Ενέχει κινδύνους για τους ασθενείς και καθιστά τους θεράποντες  ιατρούς ακάλυπτους σε ενδεχόμενη αναζήτηση νομικών ευθυνών.

Δεν ανήκουμε ούτε στην κατηγορία των φυγόπονων, ούτε στην κατηγορία αυτών που αρνούνται την ευθύνη. Και αυτό αποδεικνύεται από το έργο της κλινικής μας  όλη την προηγούμενη περίοδο, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Απαιτούμε όμως το ελάχιστο των προϋποθέσεων για κάθε έργο που αναλαμβάνουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν υπάρχει.

Σε περίπτωση επιμονής σε αυτή την επιλογή ζητάμε :

1)Έγγραφη και όχι προφορική εντολή για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

2) Γραπτή εντολή (εντέλλεσθε) από την διοίκηση της Ν.Μ.-Μεσολογγίου για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών

 

Με τιμή,

                                                   Καρατζογιάννης Δημήτρης, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής

                                                                Βογιατζή Κατερίνα, Διευθύντρια ΕΣΥ

                                                                Παπαποστόλου Αποστόλης, Επιμελητής Α

                                                                Παπαζαχαρίας Ευάγγελος, Επιμελητής Β

                Γκάτσης Ηλίας, Επικ. Επιμελητής Β

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. James23

    Και εφόσον δν έχει τπτ απο όλα αυτά γτ το κρατάτε ανοιχτό; Δν κάνει τπτ με λίγα λόγια,οκ δν φταιει το προσωπικό,φταινε αυτοι που δν το στελέχωσαν.Η ταμπακιέρα ειναι οτι εχουμε 2 νοσοκομεια στο νομο που υπολειτουργούν.
    Τάχα για τους πολίτες του Μεσολογγίου κ τις ανάγκες τους ; Για πολιτικούς λόγους είναι ανοιχτό , αυτο το ξέρουν κ οι βλάκες, ενα κέντρο υγείας είναι, ε ας βαφτιστει κέντρο υγείας κ ας φυγει το προσωπικο κ ιατροι εκει κάτω να ερθουν να δουλέψουν σαν ενα νοσοκομείο κ να εχει κανονικη καλυψη ο νομός οπως πρέπει.
    Πλεον είναι κοροιδία να υπάρχει εδω κ μια δεκαετία νοσοκομείο σε αυτή τη κατάσταση,εαν δν το στελεχώνετε, που δεν το κάνετε, κλειστε το. Δν προσφερει τπτ ετσι κ αλλιώς.

  2. Ανώνυμος

    δεν πειραζει που δεν διαθετε τους αναγραφομενους γιατρούς, τα καναλια πηραν 22.000.000 ΕΥΡΩ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.