Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Στα θρανία επιστρέφει η Γ΄Λυκείου: οι διαβεβαιώσεις του δήμου Αγρινίου και τα ερωτήματα των καθηγητών

Στα θρανία επιστρέφει η Γ΄Λυκείου: οι διαβεβαιώσεις του δήμου Αγρινίου και τα ερωτήματα των καθηγητών

Με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου  ανοίγει ο κύκλος επιστροφής στα θρανία αύριο, Δευτέρα 11 Μαϊού . Συνάντηση για αντιδημάρχου Αγρινίου με τους εκπροσώπους της Β΄ΕΛΜΕ. 

EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή 08/05/2020 ενημερωτική συνάντηση, στην πρώην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδημάρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης και μέλη του Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας .

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου, με θέμα τις συνθήκες επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το θέμα αυτό.

Στη συνάντηση εκπροσώπησαν τη Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ο πρόεδρος κ. Κατσίφας, ο αντιπρόεδρος κ. Αποστολάκης, ο γραμματέας κ. Τσούκας και ο ταμίας κ. Καραγιάννης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Ζαρκαβέλης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τα μέτρα που έχει πάρει και τις ενέργειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Αγρινίου για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (κόψιμο χόρτων, προμήθεια αντισηπτικών, απόσπαση καθαριστριών από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια κ.α.)

Διαβεβαίωσε εξάλλου πως από αύριο, Δευτέρα 11/5/2020, τα σχολεία θα προμηθευτούν και τα υπόλοιπα προϊόντα υγειονομικού υλικού (ποδιές μιας χρήσης για τις καθαρίστριες) αναφέροντας παράλληά επίσης επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος όλα σχεδόν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου για να δει από κοντά την κατάσταση των χώρων.

Απολύμανση σε σχολείο μόνο σε περίπτωση κρούσματος

Από την πλευρά του προεδρείου της Β΄ΕΛΜΕ τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούν την απολύμανση των σχολείων και πότε προβλέπεται να γίνει.
Απάντησε ο αντιδήμαρχος πως δεν προβλέπεται νέα απολύμανση και πως σήμερα εκδόθηκε και νέα Κ.Υ.Α. η οποία προβλέπει απολύμανση μόνο σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο.
Καθώς οι καθαρίστριες των δημοτικών μετακινούνται στην Δευτεροβάθμια για αυτή τη συγκυρία ο αντιδήμαρχος ερωτήθηκε από τους εκπαιδευτικούς τι θα γίνει αν τελικά ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία. Η απάντηση ήταν πως αυτές θα επιστρέψουν στην Πρωτοβάθμια.

Για το αν θα προμηθευτούν εκ νέου αντισηπτικά τα σχολεία σε περίπτωση που χρειαστούν, δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει. Για το αν θα γίνουν παρεμβάσεις στους προαύλιους χώρους των σχολείων (σκέπαστρα, τέντες), τώρα που οι μαθητές δεν θα μπορούν να κινούνται ελεύθεροι στο προαύλιο και θα παραμένουν στο χωροθετημένο χώρο του τμήματός τους, δεν δεσμεύτηκε.

«Εν κατακλείδι τα μέλη του Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ευχαριστήσαμε τον κ. Αντιδήμαρχο και για την πρόσκληση και για τις ενέργειες-παρεμβάσεις που έχει κάνει μέχρις στιγμής ο Δήμος Αγρινίου, τονίσαμε όμως την επιφύλαξή μας πως αυτά τα μέτρα ίσως αποδειχθούν ανεπαρκή στο μέλλον», αναφέρει η Β΄ΕΛΜΕ που παράλληλα με άλλη ανακοίνωση εκφράζει την αντίθεση της στη μαγνητοσκόπηση των μαθημάτων (ΕΔΩ).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.