Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Η Σταρακά χωρίς… λαϊκισμό σε πληγείσες περιοχές

Η Σταρακά χωρίς… λαϊκισμό σε πληγείσες περιοχές

Η επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου  Χριστίνα Σταρακά μετέβη σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα και οι καθαρισμοί χειμάρρων, που είχε προγραμματίσει αλλά και χρηματοδοτήσει κυρίως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά και λόγω σωστού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων», ανέφερε σε μια τοποθέτηση που μάλλον θα προκαλέσει ικανοποίηση στη… δημοτική αρχή. Βέβαια θα πρέπει να της πιστωθεί πως δεν λαϊκίζει με ανέξοδη κριτική…

Η ανάρτηση της Χριστίνας Σταρακά:

Σήμερα, πραγματοποιήσαμε μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Δήμου Αγρινίου, κ.Νίκο Θεοδωρόπουλο, αυτοψία σε κάποιες περιοχές του Δήμου μας που επλήγησαν μετά την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία.

Οι ζημιές που επήλθαν από την ισχυρή και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση, είναι μεγάλες, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και σε αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,οικίες, επιχειρήσεις και άλλες υποδομές.

Για άλλη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις καταστροφές που επιφέρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.  Φαινόμενα, που πλέον χαρακτηρίζονται «τακτικά» και όχι έκτακτα.

Αποφύγαμε όμως τα χειρότερα, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα και οι καθαρισμοί χειμάρρων, που είχε προγραμματίσει αλλά και χρηματοδοτήσει κυρίως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά και λόγω σωστού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από κάθε κρίση, πρέπει να αρπάζουμε και την ευκαιρία. Έτσι λοιπόν, πρέπει άμεσα οι υπηρεσίες του δήμου μας, να προβούν στην καταγραφή ζημιών, στην σύνταξη μελετών και στην διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από τα αρμόδια υπουργεία. Σ’ αυτή την προσπάθεια, είμαστε όλοι εδώ!

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Άκης Ροδίτης

    Χωρίς λαϊκισμό λέει! «Αποφύγαμε τα χειρότερα, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα και οι καθαρισμοί χειμάρρων, που είχε προγραμματίσει αλλά και χρηματοδοτήσει κυρίως η προηγούμενη περιφερειακή αρχή» και ξεχνάει τις μεγάλες καταστροφές των ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΤΟΥ 2017 που ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ, αφού ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί χειμάρρων από την ίδια, την προηγούμενη, περιφερειακή αρχή που διοικούσε από συστάσεων του θεσμού το 2011… #δεν_μπορεί

  2. giokovas

    Είστε όλοι ίδιοι εδώ και δεκαετίες. Καταστρέψατε την Αιτωλοακαρνανία και όλη την δυτική Ελλάδα. Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, νομάρχες, αντινομάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, όλοι ίδιοι. Η Αιτωλοακαρνανία είναι 100 χρόνια πίσω σε όλα. Τσίπρας, Μητσοτάκης, όλοι μιλούσαν για ανάπτυξη, τίποτα δεν έγινε. Φαρμάκης τα ίδια και αυτός, ο δήμαρχος Αγρινίου έχει όλα τα χωριά παρατημένα. Μόνο ψήφους ζητάνε όλοι. Παλιά γεφύρια της κακιάς ώρας, καμία διαπλάτυνση γιατί ο κάθε χωριάτης δεν αφήνει χώρο από τα χωράφια του να ανοίξει ο δρόμος, επικίνδυνο οδικό δίκτυο όπως αυτό στο Καινούριο, στην είσοδο Παναιτωλίου, και την απίστευτη καρμανιόλα της Αβόρανης, καμία στήριξη σε επενδύσεις και μεσαίους επιχειρηματίες, υποτονική δραστηριότητα καταστηματαρχών παλιάς νοοτροπίας που σε κοιτάνε μόνο στην τσέπη και μετά απορούν γιατί όλοι ψωνίζουν Πάτρα και Αθήνα, καμία εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή αναβάθμιση. Όλοι νοιάζονται μόνο πως θα πάρουν τον Αχελώο για να συνεχίσουν οι Θεσσαλοί να ρουφάνε τον υδροφόρο βάζοντας βαμβάκια. Αν δείτε η νομαρχία και η περιφέρεια Θεσσαλίας πόσα έργα έχει κάνει μέχρι και στο τελευταίο χωριό αυτά τα χρόνια, θα ντραπείτε όλοι. Εμείς έχουμε την Δυτική Πελοπόννησο που έχει χωθεί σφήνα στην περιφέρεια Δυτικής χωρίς να έχει σχέση και τραγανίζουν τα πάντα Αχαΐα και Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία έχει βουλιάξει και τα ελάχιστα ψίχουλα τα παίρνει μόνο το Αγρίνιο. Επιτέλους ας μιλήσει κάποιος να πει την αλήθεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.