Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Σταρακά: «Ο κ. Παπαναστασίου προσφεύγει σε κατάπτυστες μεθόδους ψεύδους για να καλύψει τις δικές του ευθύνες»

Σταρακά: «Ο κ. Παπαναστασίου προσφεύγει σε κατάπτυστες μεθόδους ψεύδους για να καλύψει τις δικές του ευθύνες»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου καθώς και της δημοτικής αρχής για το έργο «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – Αναβάθμιση συστήματος διύλισης Σπολάιτας – εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Αρχικά, η παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» της Χριστίνας Σταρακά έκανε λόγο για απόφαση της ΑΕΠΠ η οποία ακυρώνει τους όρους διακήρυξης του έργου και αφήνει εκτεθειμένη την δημοτική αρχή, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου έκανε λόγο για «πόλεμο» στο έργο από μεριάς αντιπολίτευσης.

Σε νέα ανακοίνωση της Χριστίνας Σταρακά τονίζονται τα παρακάτω:

Με μεγάλη έκπληξη  ακούσαμε τον κ. Δήμαρχο να  δηλώνει κατά την διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, ότι η παράταξη μας πολέμησε το έργο: «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – Αναβάθμιση συστήματος διύλισης Σπολάιτας – εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

H παράταξη μας προχώρησε τον περασμένο μήνα σε όχληση περί της διαδικασίας ,η οποία αφορούσε τη συγκρότηση Επιτροπής διαγωνισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθότητα της διαδικασίας και να προλάβουμε τυχόν προσφυγές που θα καθιστούσαν τον διαγωνισμό άκυρο.

Αυτό δυστυχώς για την Δ.Ε.Υ.Α και τους πολίτες του Δήμου δεν αποφεύχθηκε.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Δήμαρχο, η έντυπη μορφή της απόφασης της  Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών είναι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Απόφαση, η οποία αποδέχεται την προσφυγή τεχνικής εταιρείας, που κάνει λόγο για φωτογραφικές διατάξεις, στη διακήρυξη του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. και όχι προσφυγή της Δημοτικής παράταξης μας, όπως υποστήριξε ο. κ Δήμαρχος προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Προκαλεί θλίψη και οργή το γεγονός ότι ο Δήμαρχος προσφεύγει σε τέτοιες κατάπτυστες μεθόδους ψεύδους, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον της παράταξής μας, προφανώς για να καλύψει τις δικές του ευθύνες που οδήγησαν στην ακύρωση επί του συνόλου της διακήρυξης του έργου.

Καλούμε για άλλη μια φορά, τον κ. Δήμαρχο να απαντήσει στους πολίτες, έστω και τώρα, τους λόγους που οδήγησαν την Α.Ε.Π.Π σε ακυρωτική απόφαση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά ένα ακόμη έργο για τον τόπο μας.

Επίσης οφείλει να ανακαλέσει άμεσα αυτή την κατάπτυστη δήλωση και να εγκαταλείψει τάχιστα αυτές τις τακτικές διότι οδηγούν το δημόσιο διάλογο σε επικίνδυνες στενωπούς.

Η έντυπη μορφή της απόφασης της  Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών που συνοδεύει την ανακοίνωση:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.