Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Σταρακά για Τεχνικό Πρόγραμμα: Για να υλοποιηθούν τα έργα χρειάζεται επιχειρησιακό σχέδιο

Σταρακά για Τεχνικό Πρόγραμμα: Για να υλοποιηθούν τα έργα χρειάζεται επιχειρησιακό σχέδιο

«Για να υλοποιηθούν τα έργα χρειάζεται επιχειρησιακό σχέδιο ,προγραμματισμός ,όραμα και δουλειά και η δημοτική αρχή δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα γραφής , έξι χρόνια που διοικεί το Δήμο Αγρινίου».

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η κυρία Σταρακά εστίασε την κριτική της στην χαμηλή απορροφητικότητα έργων, προηγούμενων ετών που «δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς».

Η Χριστίνα Σταρακά, αναφερόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων τόνισε:

Πρέπει να δηλώσουμε εξαρχής ότι δεν υπάρχει κάποια εναντίωση για τα έργα του τεχνικού προγράμματος .

Ωστόσο τα δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την υλοποίηση τους .

Η χαμηλή απόδοση της , φαίνεται από την ελάχιστη αύξηση του προϋπολογισμού των συμβασιοποιημένων έργων και μελετών .

Πολλά έργα εγγεγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα ως συνεχιζόμενα έχουν μηδενική ή ισχνή απορροφητικότητα.

Τα έργα έχουν αξία μόνο όταν αποδίδονται στους πολίτες .Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται επιχειρησιακό σχέδιο, πρόγραμμα και δουλειά.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη για το Πάρκο, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε:

η παρέμβαση δεν πρέπει να κριθεί με βάση τη σημερινή κατάσταση που έχει ο χώρος ο οποίος είναι εγκαταλελειμμένος. Η ανάπλαση στο πάρκο δεν πρέπει να διακατέχεται από φοβικό σύνδρομο, ούτε να έχει στοιχεία συντηρητισμού, αλλά πρέπει να απαντά στις ανάγκες της εποχής. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας χώρος σύγχρονος, λειτουργικός ,ανθρώπινος όπως στα μεγάλα πάρκα σε όλες τις πόλεις της χώρας και της Ευρώπης. Αυτά δυστυχώς δεν επιτυγχάνονται ,με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Για το κρίσιμο θέμα των μελετών η Χριστίνα Σταρακά υποστήριξε:

Για ακόμη μια χρόνια υπάρχει ανεπάρκεια μελετών . Ένας σύγχρονος Δήμος, του μεγέθους του Αγρινίου, είναι απόλυτα αναγκαίο να είναι ανταγωνιστικός σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικεί συνεχώς και με επιτυχία κονδύλια από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ώριμες μελέτες που δυστυχώς δεν εμπεριέχονται στο τεχνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» δεν υπάρχει πολιτική βούληση για έργα σχολικής στέγης και για ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ πόλης και Δημοτικών Ενοτήτων .

Είναι ο φτωχότερος απολογισμός δημοτικής αρχής στο ευαίσθητο θέμα των σχολικών υποδομών. Η δημοτική αρχή, είτε από αδιαφορία είτε από έλλειψη στρατηγικής, αδράνησε στο ευαίσθητο θέμα των σχολικών υποδομών. Καμία μελέτη, κανένας σχεδιασμός ιδιαίτερα για την προσχολική αγωγή .

Από τα έργα του τεχνικού προγράμματος ανά Δημοτική Ενότητα αποτυπώνεται ευκρινώς η άνιση αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Με το Τεχνικό Πρόγραμμα προκύπτει ότι δεν έχει υιοθετηθεί από την Δημοτική Αρχή, ως πολιτική προτεραιότητα, η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων, με βραχυπρόθεσμη στόχευση την ανάκαμψη τους και την εξάλειψη των ελλειμμάτων σε υποδομές.

Κλείνοντας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά, αυτό που εμφανώς διαφαίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα, είναι η έλλειψη οράματος και στρατηγικού σχεδιασμού».

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Άκης Ροδίτης

    Με 107 εκατομμύρια ευρώ έργα στο Δήμο Αγρινίου, τζάμπα χάνει το χρόνο της… #ΔΕΝ_ΜΠΟΡΕΙ

  2. Kostas Papadopoulos

    …Όπως είχες εσύ στην Αντιπεριφέρεια, ας πούμε… Για πήγαινε μια βόλτα στο “ΚΑΣΤΑΝΟΡΕΜΑ” να φωτογραφηθείς, εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, γιατί δεν πάτε;; Επειδή έγινε με εισαγγελική παρέμβαση;; Έργο τέτοιων προδιαγραφών (για Ε.Ο.) πουθενά αλλού δεν υπάρχει. Για να κρίνουμε άλλους, πρώτα θα πρέπει να κάνουμε και λίγη αυτοκριτική, έτσι, κα Σταρακά;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.