Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η Σταρακά θυμίζει τι έλεγε ο Παπαναστασίου για το “τέλος νταβατζιλίκι”

Η Σταρακά θυμίζει τι έλεγε ο Παπαναστασίου για το “τέλος νταβατζιλίκι”

Mε μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «έγκριση περιβαλλοντικού κόστους και κόστους πόρου για την λεκάνη απορροής ποταμού Αχελώου»  συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απόρριψη της εισήγησης της ΔΕΥΑΑ για την επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους.  Υπέρ ψήφισαν 17 και κατά 20 δημοτικοί σύμβουλοι. Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Γκρίζης.

Σε ανάρτηση της στο facebook η επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά εξηγεί τη στάση της:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κληθήκαμε να εγκρίνουμε την επιβολή περιβαλλοντικού κόστους.Το θέμα καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Νίκο Γκρίζη.

Όπως ανέφερα στην εισήγηση μου δεν είχα κανένα λόγο να διαφωνήσω με τον κ. Δήμαρχο ο οποίος, έξι μήνες πριν, τον Ιούνιο του 2019,για το ίδιο θέμα, στην τοποθέτηση του είχε χαρακτηρίσει το περιβαλλοντικό τέλος «χαράτσι» επισημαίνοντας ότι, είναι ένα τέλος νταβατζιλίκι που το έχει βάλει το κράτος.

Διερωτήθηκα όπως και οι συνάδελφοι στο δημοτικό συμβούλιο τι άλλαξε από τότε, εκτός από την κυβέρνηση, για να εγκρίνουμε το τέλος χωρίς όμως να λάβουμε πειστικές απαντήσεις.

Στο Συμβούλιο τέθηκαν τετελεσμένα για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά η δημοτική αρχή, η οποία δεν κατέθεσε ένσταση ενώ είχε το δικαίωμα από το νόμο, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δεν έκανε δεκτή την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου.

Άραγε τον περασμένο Ιούνιο ,η δημοτική αρχή, δεν γνώριζε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη ΔΕΥΑ από την καταψήφιση του τέλους;

Σε ότι αφορά τα αντισταθμιστικά, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία σοβαρή πρωτοβουλία, όπως υποστήριζε ο Δήμαρχος, αλλά η κυβέρνηση μεθοδεύει και την εκτροπή του ποταμού Αχελώου στη Θεσσαλία.

Δηλαδή «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.