Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στασιμότητα για Πλατυγιάλι…

Στασιμότητα για Πλατυγιάλι…

Φρούδες για άλλη μια φορά φαίνεται πως αποδεικνύονται οι ελπίδες που προκάλεσαν τα σενάρια αλλά και οι δηλώσεις παραγόντων για επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλίου Αστακού.
Καμία συγκεκριμένη εξέλιξη δεν καταγράφεται στο ζήτημα αυτό με τους γνωρίζοντες να μιλούν για στασιμότητα και για… φιλολογικό και όχι χειροπιαστό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.
Το προηγούμενο διάστημα μια σειρά δημοσιευμάτων έκαναν λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Τραπεζών (και ιδιοκτητών του Λιμανιού) Alpha και Πειραιώς και επενδυτών με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να αναζωπυρωθεί για το μέλλον του λιμανιού που έχει δικαιολογημένα χαρακτηριστεί ως κοιμώμενος αναπτυξιακού γίγαντας της Αιτωλοακαρνανίας.
Για ενδιαφέρον Αμερικάνων επενδυτών είχε κάνει λόγο ο τότε Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου όταν είχε επισκεφθεί τον Αστακό ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας είχε μιλήσει δημοσίως για επαφές με δύο πλευρές.
Οι μήνες πέρασαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά την τρέχουσα συγκυρία καμία διαπραγμάτευση δεν είναι σε εξέλιξη, απόλυτη στασιμότητα στο θέμα και χαρακτηριστικό είναι πως στο δήμο Ξηρομέρου εκφράζουν πλήρη άγνοια.
Η όποια κινητικότητα –τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο- που παρουσιάστηκε ενδέχεται να είχε να κάνει με την στρατηγική των τραπεζών να να δείξουν πως οι ίδιες κινούνται προς την κατεύθυνση της πώλησης του Πλατυγιαλίου καθώς καλούνται μέχρι το τέλος του 2018 να μειώσουν τα ιδιόκτητα ακίνητα τους και επεδίωξαν. Αναπόφευκτα ωστόσο έρχεται στο μυαλό και η παρατήρηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζή (και μέλους του Δ.Σ. της ΝΑΒΙΠΕ) πως ” το πρόβλημα είναι ότι οι Τράπεζες προσπαθούν να πωλήσουν τη ΝΑΒΙΠΕ ως αστικό ακίνητο και δεν τη βλέπουν ως μια επένδυση».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.