Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Σταύρος Καμμένος: επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, επτά πληγές του Φαραώ

Σταύρος Καμμένος: επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, επτά πληγές του Φαραώ

O   Δημοτικός Σύμβουλος Aγρινίου, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας»,  Σταύρος Καμμένος  κάνει τη δική του αποτίμηση για τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Το άρθρο του:

Να λοιπόν που όσα αναφέραμε στο κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες με σκέψεις και συγκρίσεις για τις επισκέψεις Ξανθού-Βορίδη στην πόλη μας  και και το νομόμας, επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Χώρας επιβραδύνθηκε στο 4ο τρίμηνο του 2019  στο 1% από 2,8% που ήταν το δεύτερο τρίμηντου 2019 . Κύρια αιτία ήταν το γεγονός  της μείωσης κατά 3,5%σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2019 που παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 4,3% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 5%. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,7% κατά το 4ο τρίμηνο του 2019, οδηγώντας έτσι τη Χώρα σε εκ νέου ύφεση.

Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν  την εμφάνιση του κοροναϊού στη Χώρα μας και πριν το ξέσπασμα της νέας κρίσης στο προσφυγικό.. Γεγονότα που ήδη έχουν επηρρεάσει  την παγκόσμια οικονομία, και σίγουρα τη δική μας , με μεγαλύτερη ανησυχία να δημιουργηθεί πρόβλημα για τον τουρισμό , την ατμομηχανή της οικονομίας μας. ΄Ηδη ο εσωτερικός τουρισμός νέκρωσε με την αναστολή-κατάργηση σχολικών εκδρομών, ματαιώσεις συνεδρίων κλπ, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους επιχειρηματίες και τους εγαζόμενους του κλάδου. Μόνο ο υπουργός τουρισμού ο κ. Θεοχάρης πανηγυρίζει για νέο άλμα που αναμένει στον  τουρισμό όταν προορισμοί σαν την Βενετία  έχουν ήδη υποστεί αφανισμό, η δε κρουαζιέρα για φέτος φαίνεται να έχει…καταργηθεί.

Εξειδικεύοντας και καταγράφοντας  την κατάσταση στο νομό μας  και το Δήμο μας, αρκεί να σταθούμε στις ανακοινώσεις  των εμπορικών συλλόγων , που αναφέρονται  σε μείωσηκατά 40% του τζίρου τους , και το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων  με ό, τι αυτό συνεπάγεται  για την ανεργία και την ανάπτυξη. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, στα απόνερα της επίσκεψης Βορίδη , στην εκτροπή του Αχελώου ήρθε να προστεθεί  και η ανακοίνωση  της υφυπουργού  Φ. Αραμπατζή  για κατάργηση της διεύρυνσης  του καταλόγου ελιάς  Καλαμών. ΄Ενα μέτρο που είχε ψυφιστεί από τον πρώην υπουργό κ Αποστόλου και  που είχε ως αποτέλεσμα  την εκτόξευση των εξαγωγών  του συγκεκριμένου προϊόντος  από 300 τόνους σε 60.000 τόνους. Αν προσθέσουμε σε τούτα   το πάγωμα της κατασκευής του έργου ΄Ακτιο-Αμβρακία, του προγράμματος Φιλόδημος , την κατάργηση της 13ης σύνταξης, των επιδομάτων, την κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας, την απώλεια εσόδων από την ακύρωση δράσεων, αναβολή παραστάσεων  ΔΗΠΕΘΕ, ΑΝΕΣΙΣ κλπ , έχουμε μια εφιαλτική εικόνα. Την οποία δεν την επισημαίνουμε εμείς. Την επισημαίνουν το επαγγελματικό επιμελητήριο, οι εμπορικοί σύλλογοι, οι αγρότες, οι άνεργοι , τα τοπικά sites και ο γραπτός τύπος. Εμείς απλά τα προβλέψαμε  ως βέβαιο αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της Χώρας από τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ του επιτελικού κράτους, τους οποίους χαρακτηρίσαμε  ως  επικίνδυνους. Διότι τι άλλο μπορεί να είναι ένας υπουργός υγείας που επισκέπτεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το μοναδικό ίδρυμα αναφοράς σε όλη τη Δυτική Ελλάδα  για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και αναφέρεται στις καρναβαλιστικές εκδηλώσεις που ήδη είχαν τελειώσει , και όχι στην πραγματική και διαπιστωμένη αιτία μετάδοσης του ιού  από ταξιδιώτες , και την αποτυχία του ΕΟΔΥ  να προστατέψει τον πληθυσμό από την διασπορά του ιού. Την ίδια στιγμή που ανεστάλη  η δυνατότητα εφημερίας βασικών κλινικών του ιδρύματος , επειδή ικανός αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τίθενται σε καραντίνα. Φυσικά τόσο ο υπουργός  υγείας όσο και ο πρωθυπουργός  δεν επεδίωξαν καν , συνάντηση με τους επικεφαλείς της Εκκλησίας, τις ιατρικές ενώσεις  προκειμένου υπεύθυνα και σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη να ενημερώσουν  και να καθοδηγήσουν τον κόσμο, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Τους το προτείνουμε εμείς. Το ίδιο προτείνουμε και στον κ Περιφερειάρχη , τους Δημάρχους του νομού μας, να συνεννοηθούν και να συσκεφθούν με τους Ιατρικούς Συλλόγους, τον κ. Μητροπολίτη. Με την Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε.

Τέλος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό , επισημαίνουμε πως κάθε φορά που ακροδεξιά, φασισμός, εθνικισμός  και πατριδοκαπηλεία σηκώνουν κεφάλι, μετράμε και από μια Εθνική τραγωδία, (Μικρασιατική καταστροφή, Εμφύλιος, Κυπριακή τραγωδία)  .

Επτά μήνες διακυβέρνησης  της Χώρας από τη ΝΔ, επτά πληγές του Φαραώ. ΄Ογδοος μήνας, ακόμη πιό επώδυνες οι συνέπειες.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Καθηγητής

  Κοιμάσαι, σύντροφε Σταύρο.
  Για φαντάσου να ήταν στην εξουσία το κόμμα σου ΣΥΡΙΖΑ….
  Πόσα λεφούσια λαθρομεταναστών θα είχαν περάσει στην πατρίδα μας;
  Τασία…. Θυμάμαι.

 2. Δημήτρης κοντονικας

  Με σύριζα ο Έβρος θα είχε γίνει τουρκμενισταν
  Ωστόσο τόση αριστεια και ανάπτυξη δεν αντέχεται
  Ίσως με λίγο ξύλο από τα Ματ να αισθανθούμε καλύτερα

 3. Ανώνυμος

  Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΄΄ΧΤΥΠΗΣΕ΄΄ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019………..ΚΑΙ ΚΑΛΑ ,ΤΟ 20% ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΗΔΕΣ.ΤΟ ΑΛΛΟ 20% ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ? ΑΠΟΛΙΤΙΚ ?ΑΦΕΛΕΙΣ ?ΑΓΑΘΙΑΡΗΔΕΣ ?ΡΑΓΙΑΔΕΣ ? ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ?ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ?ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ? Η΄ΑΠΛΩΣ ΒΛΑΚΕΣ ??? ΑΠ΄ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ………….. CHRISTOS

 4. Αναρχοκαπιτάλας

  CHRISTOS, τους 50ρηδες συνταξιούχους των ΔΕΚΟ σαν και του λόγου σου ξέχασες. Αυτούς που με 3000 σύνταξη το μήνα, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι άλλοι μας χρεοκόπησαν.

 5. Ανώνυμος

  Πάντως στο Αγρίνιο δεν θα καταστραφουμε από τους πρόσφυγες
  Μάλλον από την απομόνωση την έλλειψη εμπορικής κίνησης και την κακομοιριά,θα πάθουμε καταθλιψη
  Κακομοιροι ΑΡΕΙΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.