Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Σταύρος Καμμένος: “Εγκληματική αμέλεια του δήμου Αγρινίου στο δάσος του Αγίου Χριστοφόρου”

Για «εγκληματική αμέλεια στο δάσος του Αγίου Χριστοφόρου» κατηγορεί τον Δήμο Αγρινίου η  “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”.
Σύμφωνα με την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Σταύρου Καμμένου,που συνοδεύει την ανακοίνωσή της με  σχετικές φωτογραφίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες άφησαν ξερά χόρτα που έκοψαν στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο, με ό,τι συνέπειες θα μπορούσε αυτό να έχει κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Πριν από περίπου πενήντα ημέρες στο περιαστικό δάσος του Αγίου Χριστοφόρου συνεργεία του Δασαρχείου Αγρινίου έκοψαν τα χόρτα και καθάρισαν τη βλάστηση και τα δέντρα από τα ξερά κλαδιά αφήνοντας στο έδαφος τη βιομάζα που συνέλεξαν προκειμένου να την μαζέψει η ειδική Υπηρεσία του Δήμου. Αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνει τάχιστα, την ίδια ημέρα που τελείωσαν οι εργασίες του συγκεκριμένου Δασαρχείου.

Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα τα ξερά χόρτα, ως βραδυφλεγής ΒΟΜΒΑ, παραμένουν στο έδαφος του αλσυλλίου, κάτω από τα δέντρα, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος. Το οξύμωρο είναι ότι τη Δευτέρα του Πάσχα κάποιοι από τον γειτονικό οικισμό πέταξαν πάνω στα ξερά αυτά χόρτα στάχτες, προφανώς από την ψησταριά που είχαν στήσει για το ψήσιμο του οβελία. Σαν να μην έφθανε αυτό, κάποιοι άλλοι είχαν ανάψει φωτιά δίπλα στα ξερά χόρτα. Από τύχη δηλαδή δεν έπιασε φωτιά το δάσος! (βλέπε φωτο)
Ζητάμε να γίνει άμεσα η αποκομιδή της επικίνδυνης αυτής βιομάζας από το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να θωρακιστεί και να προστατευθεί από πυρκαγιά ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου για την πόλη του Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Αντώνης

  Ροδίτη, αντί να ειρωνεύεσαι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, την οποία θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η αρμόδιοι του Δήμου, σήκω από τον υπολογιστή και πήγαινε μια βόλτα στο δασάκι του Αγίου Χριστοφόρου να διαπιστώσεις ότι είναι τα χόρτα παρατημένα σε απόσταση πάνω από 200μ. Καλό θα σου κάνει λίγο περπάτημα στη φύση!!!!

 2. Ανώνυμος

  Είναι χωματερή, εκεί γύρω
  ,όπου πάνε και πετάνε, κάποιοι ασυνείδητοι τα σκουπίδια τούς!!!! Γιατί καλά τα θυμούνται όλοι τώρα που είναι εκλογές, μετα ομως?

 3. Anonimos

  Καλό θα ηταν ολοι μας να καθαριζουμε πρωτα τα του οικου μας και στην συνεχεια στον κοιμώμενο γειτονά μας γιατί αν πιασει η φλογα στις κουκουναριες δεν την σβήνουν ουτε 50 καναντερ. Μετά τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κώλος!!! Δευτερο ΜΑΤΙ θα καταντίσουμε !!! Γιατι; Γιατί οι περισσότεροι που δουλευουν στο Δήμο ειναι Ανευθυνοι!!! Την δουλειά την βλέπουν καπως αλλοιώς οχι επαγγελματικά! 11:45 κοιτανε το ρολοΐ για να πανε για τσιπουρα και Μπυρες. Ελεγχος στο – 0

 4. haha

  Καλό είναι να προσέχουμε όλοι το περιβάλλον, και να φροντίζουμε να μην αφήνουμε σκουπίδια.
  Αλλά εδώ που τα λέμε δεν μπορεί ο Δήμαρχος αντί να δίνει το καλό παράδειγμα,
  ; να ….επωφελείται και να αφήνει χορτάρια επειδή οι άλλοι αφήνουν σκουπίδια. Τελικά ποιός είναι ο ρόλος του: Να ακολουθεί και να….βοηθάει τους ασυνείδητους:
  Ο ίδιος ώφειλε όλο το προηγούμενο διάστημα να έχει ελέγξει αρμοδίως το θέμα. Οχι να βοηθάει τους …..βρωμιάρηδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.