Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν βλέπουν με καλό μάτι το «χρίσμα» Τσίπρα σε Κατσιφάρα

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν βλέπουν με καλό μάτι το «χρίσμα» Τσίπρα σε Κατσιφάρα

Η στήριξη Κατσιφάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2018 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η σχετική φημολογία διακινείται τον τελευταίο χρόνο βασιζόμενη σε συγκεκριμένες, παρασκηνιακές και προσκηνιακές, διεργασίες.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να επικαλεστεί τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ως παράδειγμα επιτυχημένου αυτοδιοικητικού  με τον πλέον εμφαντικό τρόπο (κατά τη συνέντευξη της ΔΕΘ) δεν δίνει απλώς στίγμα αλλά ουσιαστικά δίνει το… χρίσμα.

Ο 59χρονος πολιτικός από το Καλέντζι Αχαΐας στοχεύοντας στην επανεκλογή του περνάει από μονόδρομο. Αυτόν της στήριξης ευρύτερων δυνάμεων του κεντροαριστερού-«προοδευτικού χώρου» χώρου.  Τον ίδιο μονόδρομο ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παταγώδη αποτυχία του το 2014 (όταν μάλιστα κάλπαζε προς την εξουσία) στις περιφερειακές εκλογές της Δυτικής Ελλάδας.    Τη στήριξη Κατσιφάρα ζυμώνουν άλλωστε πολλά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από την Αιτωλοακαρνανία.

Πάντα ΠΑΣΟΚ…

Ο Αποστόλος Κατσιφάρας  ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση (νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας αρχικά) από το 1994.Το 2004 έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές  εκλογές στις οποίες και εξελέγη. Επανεξελέγη βουλευτής το 2007 και 2009.  Διορίστηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης τον Οκτώβριο του 2009, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 για να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος. Στις περιφερειακές εκλογές το Νοέμβρη του 2010 εξελέγη από τον πρώτο γύρο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014 επανεξελέγη περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος στο δεύτερο γύρο.

Ολη αυτή την πορεία ο Απ. Κατσιφάρας την ακολούθησε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγε.

Εκτός από ΠΑΣΟΚ όμως ο κ. Κατσιφάρας είναι και Κίνημα Αλλαγής. Και αυτή είναι μια παράμετρος επίσης κρίσιμη για την υποψηφιότητα του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που στο κόμμα δεν καλοβλέπουν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιθυμούν αυτή την ταύτιση. Για την ακρίβεια, ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, είναι πάρα πολλοί. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια πολλών στελεχών για τη συμπόρευση και για τον τρόπο που αυτή γίνεται. Κάνουν λόγο για προσωπική τακτική του περιφερειάρχη και μάλιστα ενοχλημένοι είναι κυρίως κομματικοί παράγοντες με πολύχρονες μάχες στο ΠΑΣΟΚ.

Το σημερινό «χρίσμα» Τσίπρα  σε Κατσιφάρα αναμένεται να επιτείνει τον αναβρασμό στο ΚΙΝΑΛ της Αιτωλοακαρνανίας καθώς μέχρι σήμερα οι αντιδράσεις δεν έχουν εκφραστεί επίσημα.  Στελέχη του μάλιστα «φλερτάρουν»  με την ιδέα στήριξης άλλης υποψηφιότητας. Συζητούν για παράδειγμα το σενάριο της υποψηφιότητας στην περιφέρεια του δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου  Κοιμήση που τυγχάνει και μέλος  Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπή (ΚΠΕ  του Κινήματος Αλλαγής. Ένα σενάριο που εξετάζει μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που γνωρίζει καλά πως στη Δυτική Ελλάδα πρέπει και η ΝΔ να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες κάτι που θα κάνει ποιο αναγκαίο η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ  με Κατσιφάρα.

Όπως και να έχει η υποψηφιότητα Κατσιφάρα με στήριξη Τσίπρα είναι ένας βασικός άξονας πάνω στο οποίο θα εξελιχθούν οι διεργασίες των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αιτωλοακαρνανία, ακόμη και σε επίπεδο δήμων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ρενα

    Μακρυά από την περιφέρεια έκτρωμα της δυτικής Ελλάδας…

  2. kokorikos

    ηρθε η ωρα η Αιτωλοακαρνανια να ξεσηκωθει επιτελους και να ζητησει τον διαχωρισμο της απο αυτη την περιφερεια τσιρκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.