Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου με τον συγγραφέα του έργου “MAIDen”

xenonas-filoxenias (2)

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της δικτύωσης και δημοσιοποίησης του έργου της δομής, να συναντηθούν με το συγγραφέα του θεατρικού έργου «MAIDen», κ. Γιώργο Νικολαΐδη και την πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτιδα της παράστασης κυρία Ξανθοπούλου Ζωή και αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν την έμφυλη βία.
Αμφότεροι συζήτησαν την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την εκπαίδευση της κοινότητας μέσω βιωματικών δράσεων και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο καλλιτέχνες στέκονται αρωγοί γενικότερα στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας αλλά και ειδικότερα του έργου του Ξενώνα.
Το κείμενο που ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου είναι το πρώτο μέρος του έργου “Maid Mom Made Mermaid” του Γιώργου ΝικολαΪδη.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ SYN στο Εδιμβούργο. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε με επιτυχία στο θέατρο 104 και στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας των γυναικών. Η παράσταση ανέβηκε τον Ιανουάριο του ’18 στη Βαρκελώνη (θεάτρο Nau Ivanow). Έχει περιοδεύσει στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Τ) και στην Πάτρα (Θέατρο Act) κι έκλεισε τον κύκλο των παραστάσεων στην πόλη. Επίσης το έργο τελεί υπό την αιγίδα του Κ.Ε.Θ.Ι.

xenonas-filoxenias (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.